OM ØSTRE

Østre er Norges eneste spesialiserte kulturhus for eksperimentell lyd. Huset inneholder to spesialtilpassede prosjektrom.

Østre eies av Foreningen Ekko. En sentral del av Østres aktivitet er Ekkos årlige konsertserie og Ekkofestivalen. Østre og Ekko samarbeider jevnlig med andre aktører i byens kulturliv, som Festspillene i Bergen, Borealis, BEK, PLOINK, DOT med flere.

I tillegg til husets aktivitet, leier en rekke kulturaktører Østres lokaler til sine arrangement. Det kan være alt fra utstillinger, konserter og klubbkvelder til møter og seminar.

Huset har to prosjektrom med mulighet for en fleksibel scene, og bar. Med sine 5 meter takhøyde og en publikumskapasitet på 200 personer er konserter og arrangementer i 2. etg en unik og intim opplevelse. Lokalene har gode tekniske løsninger og fleksibilitet med en mobil scene og muligheten for både tradisjonelt stereo-oppsett og kvadrofoni.

På utstillinger er det fri aldersgrense og på de fleste andre arrangementer er det 18 års aldersgrense. Se fullt program for nærmere informasjon.

 

 

Om eier Foreningen Ekko

Ekko er en konsert- og festivalarrangør innen elektronisk og eksperimentell musikk. Foreningen arbeider for å skape nye arenaer og arrangementer for både publikum og utøvere med spesielt fokus på å etablere en plattform for artister og produksjonsmiljøet.

Hver høst arrangerer Ekko sitt mest omfattende arrangement -  Ekkofestivalen, som har fokus på elektronisk musikk og samtidskunst. Festivalen regnes som en viktig aktør på den internasjonale musikkscenen og byr på et kompromissløst program.

I styret for Foreningen Ekko sitter kulturarbeidere fra ulike kunstneriske fagfelt. Sammen ønsker vi at de fire små bokstavene EKKO skal fungere som et kvalitetsstempel på kulturarrangementer - om det er utstillinger, kataloger, konserter eller festivaler.

Ekko har siden 2003 gjestet over 500 ulike artister fra hele verden. Her er noen navn som har spilt på festivalen: Nils Frahm, Susanne Sundfør (bestillingsverk), Jon Hopkins, James Holden, Holly Herndon, Planningtorock, Pantha Du Prince & The Bell Laboratory, Laurel Halo, Andrew Weatherall, DJ Harvey, Todd Terje (bestillingsverk), rRoxymore, Mykki Blanco, Nina Kraviz, Jimi Tenor, Suzanne Ciani, Matias Aguayo, El Perro Del Mar, Optimo DJs, C.A.R., Jenny Hval, Ata Kak, Samuel Kerridge, Stiletti Ana, Sex Judas, Guy Andrews, Aïsha Devi, Molly Nilsson, nd_baumecker mfl. 

ÅPNINGSTIDER

Sjekk fullt program for åpningstider for hvert enkelt arrangement.  

HITTEGODS 

Hittegods hentes i våre åpningstider (se program), evt. etter avtale.
Send oss en melding på Facebook eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

ALDERSGRENSE OG VERDEORDNING


På en del av våre arrangementer, opererer vi med 18-årsaldersgrense. Vi har en vergeordning som likevel gjør det mulig for mindreårige å delta på arrangement. Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. på forhånd om du er under 18 og vil delta på et arrangement med aldersgrense.

 

RULLESTOLBRUKERE

Rullestolbrukere som vil delta på våre kveldsarrangement kan ta heis mellom etasjene. Ta kontakt med noen av de ansatte på jobb som kan vise vei til heis. 

 

LEIE SEG INN PÅ ØSTRE

Østre leier ut sine lokaler til kulturarrangement innen vårt kunstneriske felt – og til organisasjoner som trenger et sted å holde møter, kurs og konferanser. 
For forespørsler om booking av Østre eller andre henvendelser til innhold og program, ta kontakt på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . E-post må inneholde lenke til lydfil, bilder eller video, og en presentasjon av ønsket prosjekt. 

 

KONTAKTINFO


For spørsmål ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring +47 979 88 962
Vi ønsker helst henvendelser på e-post.