Trippel Solo

LYDGALLERIET og +3DB RECORDS presenterer tre av kongerikets ypperste improvisatører.

 

Kjetil Møster, Morten Olsen og John Hegre spiller hvert sitt solosett og markerer slik Møsters nyslupne soloalbum "Blow job" på +3DB. Olsen og Hegre er i full gang med produksjonen av sine plater som alle er en del av serien Music for ONE der +3DB vil vise bredden av norsk improvisasjonskunt i soloformat.

 

 

 

Kveldens tre utøvere deler også mer enn plateselskap. Mellom seg deler de band, kollegaer og en virksomhet med til dels sterkt overlappende estetikk. Olsen og Møster er å finne i Ultralyd, hvor Hegre tidvis fungerer som lydmann. Olsens hardtspillende kumpan fra MoHa!, Anders Hana, er en tidligere samarbeidspartner av både Hegre og Møster, sist sett i Bergen i forrige uke.  Alle tre har også medvirket i flere prosjekter med N Ensemble.

 

Kveldens program har likevel et noe annerledes fokus. Kjetil Møster lar alle gitarpedalene og treningsdressen ligge hjemme. Her stiller han helt akustisk, med sin tenorsaksofon, to hender og et nyslipt rør. Morten Olsen har reist fra Berlin med sin roterende basstromme. Her ligger en hel musikalsk verden gjemt mellom to skinn, litt tre og en del bolter og skruer. John Hegre og hans hvite gitar er på hjemmebane i Nygårdsgaten. Forvent et sjeldent solosett fra en av landets mest særegne improvisatører og nylig utnevnt grand old man i Bergen Impro Storband.

By: Red