Dj Admir Kenan & Gray Chalk (N)

Som ekte patriot representerer Admir noe av det beste ved musikkbyen Bergen; en eklektisk smak og en evne til å utfordre publikum. Kompromissløst sender han avgårde skotsk punk, blytung house, fjerne synthepos med røtter i Asia, skitten perkusjonsorientert disko, futuristisk new wave, krautrock og schizofren pop mot dansegulvet med den største selvfølgelighet.

 

Admir har allerede spilt med og varmet opp for store navn som John Talabot, Motor City Drum Ensemble, Tiger & Woods, Prins Thomas, Lindstrøm, Blondes og John Heckle. Han har remixet Casiokids og gitt ut den drømmende "Rosenbergsgaten" på sin første 12". Admir har i tillegg en remix på vei av popdronningen Annie. Ryktet går om en EP neste år og flere remixer av artister knyttet til Bergen. Admir driver plateselskapet Maksimal og arrangerer konserter og klubb på Østre.

 

Bergen får stadig vekk nye musikkvenner fra utlandet - en av de er kunststudenten Florian Bürki. Med base på Kunsthøgskolen i Bergen ble han raskt inlemmet i det travle miljøet i Bergen i fjor. Det er ikke vanskelig å se hvorfor. Florian er en smart fyr med forkjærlighet for musikk med finesse, eleganse og subtile melodier. Med alt fra Floating Points, Gerd Janson og Genius of Time til Daniel Avery, Andrew Weatherall og Moderat i platebagen er det ingen tvil om at Florian a.k.a. Gray Chalk mener alvor.

 

Florian har gitt ut musikk på plateselskapet Maksimal. Hans smarte house-låt "Kan Ikke Tro" ble gitt ut i år og spilles allerede jevnlig på klubbene i Bergen. Han er godt i gang med å lage sin aller første EP og spiller for tiden jevnlig på klubber i Sveits og Østerikke.

 

By: Asle Bakke Brodin