Flø, Ratkje, Rishaug, Tafjord «Analogikk» (N)

Sett gjerne et stort kryss i almanakken når denne kvartetten skal opptre på Ekko. Her møtes nemlig fire av landets mest sentrale komponister det siste tiåret. Asbjørn Blokkum Flø står bak en rekke lydinstallasjoner, tradisjonelle komposisjoner og utforskninger av den elektroniske musikkens muligheter – i inn- og utland. Mens kollega Alexander Rishaug i mange år har operert i skjæringspunktet mellom glitch, samtidsmusikk og ambient, blant annet med albumutgivelser på Asphodel og Smalltown Supersound.

Hild Sofie Tafjord og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje har sammen eksperimentert med støymusikk og improvisasjon i Fe-mail og SPUNK, men har også hver for seg pushet musikalske grenser. I 2001 mottok Kjelstrup Ratkje Arne Nordheims komponistpris, og hun har bidratt på over 70 plateutgivelser, men er kanskje mest kjent for sin improviserte stemmekunst.

De fire møtes for å fremføre Fløs stykke «Analogikk», basert på et «arkeologisk» og egenbygget elektronisk musikkinstrument bestående av analoge kretser. Musikken skal kombinere komposisjonsideer fra samtidsmusikkens store pionerer, som Stockhausen og Iannis Xenakis, men skal også ta innover seg inspirasjon fra moderne partikkelfysikk og romantikkens landskapsmalerier. Nøyaktig hvordan det vil låte, er det imidlertid ingen som vet før det er i gang.

Verket «Analogikk» er et nytt bestillingsverk bestillt og produsert i samarbeid med BEK.

 

 

 

By: Ekko