Stephen Cornford: Binatone Galaxy (UK)

Årets Borealis-utstilling på Lydgalleriet viser et av den britiske lydkunstneren Stephen Corfords mest sentrale arbeider, Binatone Galaxy. Verket er en installasjon for ombygde kassettspillere, der kunstneren ser på maskinenes foreldelse som en mulighet til å revurdere deres bruksmåte.

Etter at kassetten har blitt erstattet som avspillingsapparater av digitale lydavspillere har kassettteknologien blitt et selvstendig instrument. Binatone Galaxy avslører kassettens akustikk og maskinenes egne stemmer. Stephen Cornfords arbeid har sitt utgangspunkt i en vedvarende fascinasjon for audioelektronikk for konsumenter. Å rekonfigurere disse maskinene fra innsiden, gjenforestille deres funksjonalitet og slik trosse det at de er foreldet, er Cornfords strategier for å stille spørsmålstegn ved hvordan vi ser på hverdagshjelpemidler, våre idéer om sosial konformitet og myten om teknologisk fremgang.

Cornford er for tiden forsker ved Sound Art Research Unit of Oxford Brookes University. Han studerte skulptur ved Slade School of Fine og har en master i Art Time-Based Arts Practices ved Dartington College of Arts.

 

 

  

By: Østre