Presentasjon av Peter Vogel (TY)

I forkant av åpningen av Lydgalleriets store retrospektiv vil Peter Vogel holde en presentasjon av sitt virke. Dette er en sjelden mulighet til å høre denne pioneren snakke om sin praksis, som har satt sitt preg på fire tiår med lydkunst og kinetisk kunst. I forbindelse med presentasjonen vil publikum også få mulighet til å prøve skyggeorkesteret, og dermed bli de første i Bergen!

Om utstillingen:
Den tyske kunstneren Peter Vogel (f. 1937) er en av våre mest betydningsfulle innovatører innen lydkunst og kinetiske skulpturer. Han har siden slutten av 60-tallet laget interaktive lydskulpturer som har satt sitt preg på flere generasjoner med kunstnere. Selv om hans innflytelse er tydelig i dagens kunstverden, er han overraskende underkommunisert som kunstner. Dette er i ferd med å forandre seg de siste årene og Lydgalleriet er stolte av å kunne ta del i denne pionerens revival med en stor retrospektiv bestående av nesten 30 arbeider fra de siste 40 årene av hans virke.

Til utstillingen kommer kjernearbeider som den store installasjonen "Shadow Orchestra III" og den seks meter lange "Rhytmic Sounds", i tillegg til en rekke skulpturer, relieffer og tegninger.

Mer informasjon om utstillingen finner du her.

By: Østre