Åpningshelg på Østre

Østre inviterer til åpningshelg etter å ha vært stengt for oppussing i sommer. Ekko og Lydgalleriet, som husets eiere, har for anledningen satt sammen et program kun en høstsesong- og etasjeåpning verdig. 

15. september blir det vernissage av Eirik Brandals utstilling The es-series i regi av Lydgalleriet. Utstillingen viser en gruppe skulpturer som kommuniserer trådløst via Wi-Fi og som komponerer i sanntid. Polyrytmer, rytmisk motstand og mønsterstrømninger er med på å  utvide ideer om den elektroniske kretsen som et økosystem; mens de inneholder moduler som påvirker hverandre, en kommunikasjon som krever input fra andre skulpturer for å fungere. Utstillingen går fra 15. til 27. september, og er åpen mellom 12 og 17 i helgene, og 11-16 tirsdag til fredag.

Dagen etter, 16. september, arrangerer Ekko sin 39. klubbkveld. Den nederlandske duoen Weval spiller for et norsk publikum for aller første gang, for anledningen med fullt band. Etterpå spiller Bjørn Torske back to back med André Bratten for å gjøre kvelden komplett. Klubbarrangementet er åpent fra 23.00 til 03.00, og billetter kan kjøpes på Ticketco. Både lørdag og søndag kan du også få med deg utstillingen i første etasje mellom 12.00 og 17.00.

 

 

Høstens høydepunkter

Østre med arrangører og eiere har gleden av å by på arrangementer av høy kvalitet hver eneste uke i hele høst. Under kan du se noen av høydepunktene fra det som har blitt sluppet så langt. Husk at du alltid kan se fullt program ved å benytte deg av vår kalender. 

 

28.–29. september: Vill Vill Vest 2017

I år som i fjor kommer Vill Vill Vest til å ta over Bergen bys etablerte konsertscener og presentere det beste fra norsk musikkbransje. I tillegg til konsertprogrammet, er Østre vertskap for festivalens klubbsatsning. Årets program på Østre er et samarbeid med Ekko – Intertwine, Carmen Villain, Lekende Lett, Softcore undt. og Charlie Skien står så langt på plakaten. 

13.–15. oktober: Rhiannon Inman-Simpson & Johanna Lettmayer: «blister / brumm»

blister / brumm er et pågående samarbeidsprosjekt mellom Rhiannon Inman-Simpson og Johanna Lettmayer. For Lydgalleriet presenterer de en bok i storformat trykket med brevpress og monotrykk. Publikum vil møte en fragmentert tekst som en auditiv installasjon sentrert rundt oversettelsesprosessene mellom skriftspråk til talespråk til trykksak og tilbake til talespråk. Samtale og oppmerksomhet angående det romlige og det kroppslige, samt eksperimentering med språk er hovedtemaene for blister / brumm. Utstillingen står kun én helg, så rydd plass i kalenderen! 

21.–28. oktober: Ekko nr. 14

Ekko er en årlig kunst- og musikkfestival i Bergen med fokus på elektroniske og eksperimentelle musikalske uttrykk – litt utenfor den kommersielle motorveien. Årets utgave går over to helger i slutten av oktober. Artister som Andy Stott, Carl Stone, Moon Relay, SØS Gunver Ryberg og Islam Chipsy er allerede sluppet, med mange flere spennende navn på vei. Festivalen kommer ut med dagsprogram om ikke altfor mange uker, men om du er av den vågale typen kan du allerede nå kjøpe tidligfuglrabatterte festivalpass på Ekkos nettside.

10. november–3. desember: Erin Sexton «NOÖSPHERE» 

NOÖSPHERE er en soloutstilling med Erin Sexton, en installasjon i dialog med med Alvin Luciers ionosphere-opptak Sferics (1981) og hjernebølgeopptreden Music for Solo Performer (1965). Samtidig handler det om Joyce Hinterdings bruk av rombasert antenne- og radioteknologi i Aeriology (1995), i tillegg til en referanse til Joe Davis' Poetica Vaginal (1986), hvor vaginale sammentrekninger ble overført til rom i et forsøk på å kommunisere med romvesener. Åpningstider: tir–fre, 11–16, lør–søn, 12–17.

 

 

Vil du jobbe med oss?

Vi ser for tiden etter nye medarbeidere på deltid til ulike vertskaps- og formidlingsfunksjoner på Østre. Hvis du har interesse for kunst- og musikkfeltet og liker høyt tempo, send gjerne inn en søknad. Søknadene vurderes fortløpende.

 

 

Frivillig for Ekko nr. 14?

Frivilligpåmeldingen til Ekkofestivalen åpnet i dag. Vi søker etter frivillige som er lidenskapelig opptatt av det vi holder på med og som ønsker å lære mer om vårt fagfelt. Vi er en liten stab som jobber tett sammen, der de fleste har flere roller innad i organisasjonen. Meld deg på her!

 

Av: Østre