Første artistslipp for Ekko nr. 14

Ekko nr.14 tar plass den 21.–28. oktober, og de første fem artistene er klare. Huk av i kalenderen, for SØS Gunver Ryberg, Islam chipsy, Carl Stone, Andy Stott, Moon Relay legger grunnlaget for et variert program på årets festival, og vi bygger på med flere artistslipp utover sommeren.

Et lite knippe earlybird-billetter på https://ekko.ticketco.no/, få deg et mens de enda ligger ute.

 

 

SØS Gunver Ryberg
SØS Gunver Ryberg er en dansk artist som utforsker lydbilder i skjæringspunktet mellom lydkunst og eksperimentell tekno. Med bakgrunn fra kunst og teater har hun utarbeidet seg et live og perfomance-basert uttrykk der stemningen mellom artist, rommet og publikum står i fokus. 
http://ekko.no/artists/sos-gunver-ryberg
_______________

Islam Chipsy
Med ville og fengende rytmer, voldsomt og virtuost keyboardspill, representerer Islam Chipsy noe helt nytt på årets Ekkofestival. Musikken hans er en blanding av tradisjonelle egyptiske og vestlige melodier, framført av ham selv på keyboard med en trommeslager på hver side. Lyden er inspirert av tradisjonell festival- og bryllupsmusikk i Kairo, tilpasset klubb- og konsertscener.
ekko.no/artists/islam-chipsy
_______________

Andy Stott
Manchester-baserte Andy Stott har i over ti år markert seg som en DJ, produsent og musikkskaper i sjiktet mellom house, tekno, grime og dub. Musikken hans veksler mellom flytende, dansbare beats og klinisk presise overganger, med spøkelsesaktige vokaler på de nyere utgivelsene.
ekko.no/artists/andy-stott
_______________

Carl Stone
Carl Stone regnes for å være en pioner innen tidlig elektronisk musikk og musikalsk bruk av datamaskiner og synthesizere. Han eksperimenterer med sampling, opptak og sammensetning av forskjellige sjangre som europeisk barokkmusikk, japansk folkemusikk og motown, og har de siste årene komponert for akustiske instrumenter i tillegg. Stones sanger deles opp og settes sammen igjen, repeteres i det uendelige i drømmende sekvenser og forløses tilbake til virkeligheten.
ekko.no/artists/carl-stone
_______________

Moon Relay
Moon Relay består av Ola Høyer, Daniel Grønvold, Håvard Volden og Martin Larsen, som alle er kjente navn fra den eksperimentelle rock- og jazzscenen i Oslo. Moon Relay forene ulike tråder av 60-talls psykedelika, krautrock, frijazz og elektro-akustisk musikk i et tettvevd lydteppe som hypnotiserer publikum med repeterende strofer og insisterende rytmer. 
ekko.no/artists/moon-relay

 

Av: Pål Alvsaker