OM ØSTRE

Østre er Norges eneste hus for lydkunst og elektronisk musikk. Det åpnet som et samarbeid mellom Ekko og Lydgalleriet i høsten 2012 og er et prosjektrom for lydbasert kunst og uttrykksformer som befinner seg i krysningspunktet mellom elektronisk musikk, lydkunst og visuell kunst. Huset har som ambisjon å være en premissleverandør av nye kunstneriske uttrykk innenfor spennende og utfordrende rammer.

En sentral del av Østres aktivitet er Lydgalleriets utstillinger, workshops og residencies, Ekkos årlige konsertserie og Ekkofestivalen. Østre, Ekko og Lydgalleriet samarbeider jevnlig med andre aktører i byens kulturliv, som Festspillene i Bergen, Borealis, BEK, PLOINK med flere.

I tillegg til husets aktivitet, leier en rekke kulturaktører Østres lokaler til sine arrangement. Det kan være alt fra konserter og klubbkvelder til møter og seminar.

Huset har et utstillingsrom med mulighet for en fleksibel scene, to barer, og en konsertsal. Med sine 5 meter takhøyde og en publikumskapasitet på 200 personer er konserter og arrangementer i 2. etg ofte en unik og intim opplevelse. Lokalet har gode tekniske løsninger og fleksibilitet med en mobil scene og muligheten for både tradisjonelt stereooppsett og kvadrofoni.

På utstillinger er det fri aldersgrense og på de fleste andre arrangementer er det 18 års aldersgrense. Se fullt program for nærmere informasjon.

 

 

Foreningen Ekko

Ekko er en konsert- og festivalarrangør innen elektronisk og eksperimentell musikk. Foreningen arbeider for å skape nye arenaer og arrangementer for både publikum og utøvere med spesielt fokus på å etablere en plattform for artister og produksjonsmiljøet.

Hver høst arrangerer Ekko sitt mest omfattende arrangement -  Ekkofestivalen, som har fokus på elektronisk musikk og samtidskunst. Festivalen regnes som en viktig aktør på den internasjonale musikkscenen og byr på et kompromissløst program.

I styret for Foreningen Ekko sitter kulturarbeidere fra ulike kunstneriske fagfelt. Sammen ønsker vi at de fire små bokstavene EKKO skal fungere som et kvalitetsstempel på kulturarrangementer - om det er utstillinger, kataloger, konserter eller festivaler.

Ekko har siden 2003 gjestet over 500 ulike artister fra hele verden. Her er noen navn som har spilt på festivalen: Nils Frahm, Susanne Sundfør (bestillingsverk), Jon Hopkins, James Holden, Holly Herndon, Planningtorock, Pantha Du Prince & The Bell Laboratory, Laurel Halo, Andrew Weatherall, DJ Harvey, Todd Terje (bestillingsverk), rRoxymore, Mykki Blanco, Nina Kraviz, Jimi Tenor, Suzanne Ciani, Matias Aguayo, El Perro Del Mar, Optimo DJs, C.A.R., Jenny Hval, Ata Kak, Samuel Kerridge, Stiletti Ana, Sex Judas, Guy Andrews, Aïsha Devi, Molly Nilsson, nd_baumecker mfl.


 

Lydgalleriet

Stiftelsen Lydgalleriet er et kunstnerdrevet galleri for lydbasert kunst som holder mesteparten av sine utstillinger på Østre. Siden 2006 har Lydgalleriet hatt utstillinger med kunstnere fra forskjellige felt innenfor lydkunst. Kunstnere fra hele verden har bidratt med spennende og nyskapende uttrykk i form av bevegelige skulpturer, flerkanalsinstallasjoner og eksperimentelle instrumenter.

Her er et lite utvalg av kunstnere som har gjestet Lydgalleriet; Niklas Adam, Erik Bünger, Tomoko Sauvage, Karen Skog, John Hegre, Aernoudt Jacobs, Jeff Carey, Ånond Versto, Alvin Lucier, Cecilia Jonsson, Signe Lidén, Robin Hayward, Peter Vogel, Zimoun, Martin Messier mfl.


 

ÅPNINGSTIDER
Sjekk fullt program for åpningstider for hvert enkelt arrangement.  

HITTEGODS 
Hittegods hentes i våre åpningstider (se program), evt. etter avtale.
Send oss en melding på Facebook eller kontakt vår medarbeider Johanne: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

ALDERSGRENSE OG VERDEORDNING
Aldersgrense på Østre er 18 år. Det er ingen aldersgrense for våre utstillinger. Vi opererer med vergeordning som gjør det mulig for mindreårige å delta på arrangement. Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. på forhånd om du er under 18 og vil delta på et arrangement med aldersgrense.

RULLESTOLBRUKERE
Rullestolbrukere som vil delta på våre kveldsarrangement kan ta heis mellom etasjene. Ta kontakt med noen av de ansatte på jobb som kan vise vei til heis. 

LEIE SEG INN PÅ ØSTRE
Østre leier ut sine lokaler til kulturarrangement innen vårt kunstneriske felt – og til organisasjoner som trenger et sted å holde møter, kurs og konferanser. 
For forespørsler om booking av Østre eller andre henvendelser til innhold og program, ta kontakt på:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . E-post må inneholde lenke til lydfil, bilder eller video, og en presentasjon av ønsket prosjekt. 

 

KONTAKTINFO
For spørsmål ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

ADMINISTRASJON
Daglig leder: Martha Møkkelgjerd, e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .
Medarbeidere: Johanne Øra Danielsen.