Parabol - Peter Cusack

PARABOL - en serie lydarbeider hos Galleri 3,14 kuratert av Lydgalleriet.  

 

Lydgalleriet supplerer i år utstillingene til Galleri 3,14 med komplementerende, kommenterende eller kompromitterende lydarbeider, avspilt gjennom en Parabolhøyttaler i inngangspartiet til galleriet. 

 

Først ut er Peter Cusacks ISTANBUL SOUNDSCAPE, en rekke fantastiske, særegne, merkelige og vakre opptak fra en reise han gjorde i 2007. Peter Cusack er kjent for alle som har lest David Toops "Haunted Weather" og er en av grunnleggerne av LMC (London Musicians' Collective). Han har vært en viktig del av den britiske impro-scenen siden 70-tallet og har parallelt med dette arbeidet med feltopptak, spesielt med serien "Sounds From Dangerous Places", med opptak fra bl.a. Baikal-sjøen, Tsjernobyl, olje-felt i Aserbajdsjan og de kontroversielle oppdemmingene av Eufrat og Tigris.

 

ISTANBUL SOUNDSCAPE tar oss under byen til vannsystemene og den korte undergrunnsbanen, over bakken til backgammon-spillende menn og bordtennis i moske-hagen. Samtalene som Cusack har med dem han møter, finner ofte sted på tross av - ikke på grunn av - den språklige forståelsen, men ønsket og viljen til kommunikasjon er alltid tilstede. Lydbildene gir oss denne helt  spesielle atmosfæren som skapes av helt små og nære lyder koblet med stedenes grandiose klangpotensiale.

By: Red