Lindstrøm

Feedelity // Smalltown Supersound - NO

Mount Event presenterer Lindstrom på ØSTRE 27. august. Les hva arrangøren har å si om arrangementet:

Lik en av sine evige oppbyggende låter, beveger Hans-Peter Lindstrøm seg kun videre oppover. Den nye EPen til den norske space-disco-trollmannen, ‘Windings’, er tre låter med den etterhvert så klassiske sounden man har lært seg å assosiere med Lindstrøm: lekne synther, pulserende driv, og melodier som sirkler og spinner ut i det store ukjente. Dette er Lindstrøm i sitt rette element; et element han aldri forlot. 

‘Windings’ ble spilt inn i løpet av fjoråret, og representerer en tidsriktig konkretisering av universet verden ble introdusert for på 2006-utgivelsen ‘It’s a Feedelity Affair’, i tillegg til den catchy pop-musikken fra mesterlige ‘Smalhans’. Det betyr ikke at Lindstrøm gjentar seg selv – langt ifra. På ‘Windings’ raffinerer vår arpeggio-besatte helt den allerede perfekte sounden – en kulminasjon som, i likhet med musikken selv, når nye topper selv der man trodde det ikke var mulig. 

”Jeg ville gå tilbake til den lekne siden ved å lage musikk”, forklarer Lindstrøm. ”Det har vært morsomt tidligere også, men jeg føler mer press når jeg lager album – singler og EPer er morsommere”. Og ‘Windings' er definitivt morsomt – dette er ren, ufiltrert Lindstrøm: maksimalistisk melodisk nytelse levert med kirurgisk presisjon. ”Closing Shot”, det 8 minutter lange åpningssporet, inneholder all den pure ambisjonen fra Lindstrøm sin klassiker ”Where You Go I Go Too” i miniatyrform, med glitrende, diamant-liknende synther som sniker seg over pulserende håndklapp paret med en frekk basslinje. ”Algorytme” leker seg fremover før den når et melodisk brekk som er dømt til å ta over dansegulvene. Til slutt får vi den forsiktig svingende rytmen og de lekende synthene på ”Foehn”, som en perfekt avslutter. Du vet hvilken kvalitet som følger med alt Lindstrøm tar i, og ‘Windings' er det siste beviset på dette i en rekke med solide utgivelser. Det er en imponerende framvisning av virtuost talent, en forførende samling med spor som, mer enn noensinne, omgir publikum med fullstending, altoppslukende lykke – og samtidig strekker seg mot total kanonisering av en av de viktigste norske artistene på denne siden av årtusenskiftet. 

‘Windings’ slippes i løpet av sommeren 2016. Kort tid etterpå spiller Lindstrøm opp til dans på Østre – vi gleder oss!

CC: 200 kr + avgift

By: Pål