Long-Sam

Smulki - FIN

Long-Sam, også kjent som Sami Toroi, har lang fartstid fra musikkscenen i Helsinki. Han har vært involvert i plateselskapet Gigawatt Recordings og ga ut sitt første album via dette finske plateselskapet. Han gorde flere spillejobber mens hans første låter ennå tok form og samarbeidet jevnlig med flere lokale musikere. Denne proaktive fremgangsmåten skulle etter hvert gi gode resultater da han en dag møtte Jaakko Eino Kalevi. De to fant raskt tonen og ga ut en plate sammen i 2001. De to holdt kontakten og utvekslet jevnlig ideer.

I 2012 kuliminerte dette med albumet «Totuuden Rakastajat/Amateurs De Vérité». Albumet er basert på en samling skisser fra 2001-2011 og viser begge artistenes beste sider. Det er catchy tekster, løse rytmer og nydelige melodier. Selv om albumet på overflaten har åpenbare trekk som kan minne om synth-pop og indie, er det likevel spor fra både krautrock og avant garde å finne på flere av låtene.

Med albumet «Shout» landet Long-Sam på den internasjonale scenen. Låtene er mer abstrakte og det er ingen tvil om at Sami er en artist som har tro på egne ferdigheter og som tør å skrive låter som tar plass. Spor som «The General Stood On» og «Looking At» er så svevende at de er vanskelige å gripe tak i ved første lytting. Over tid blir de imidlertid vakre og uimotståelige. Long-Sam jobber for øyeblikket med sitt fjerde studioalbum.

 

By: Asle Bakke Brodin