Les nuits d'été

Jan Erik Endresen, Jennifer Dubreuil-Houthemann & Alina Letigiana

Foto: Carte Blanche / Yaniv Cohen (fra forestillingen Not here / Not ever)

Jennifer Dubreuil Houthemann er danser i Carte Blanche og har markert seg som en nyskapende aktør som utforsker samarbeider på tvers av kulturuttrykk. Hun formidler sin kunstform av ypperste klasse i stadig nye konstellasjoner, og bidrar til berikelse både for kunstnere og publikum. Hennes aktuelle samarbeidsprosjekt er med tenoren Jan Erik Endresen og pianisten Alina Letiagina, hvor Jennifer har laget en ny koreografi og fremfører denne til den storslåtte fremførelsen av verket Les nuits d’été:

Les nuits d ́eté (Sommernetter)

Tekst: Théophile Gautier

Melodi: Hector Berlioz 

Villanelle

Le spectre de la rose
Sur les lagunes
Absence

Au cemétiere

L ́íle inconnue 

Om utøverne: 

Jan Erik Endresen startet med sangtimer høsten 1995 og har fra 1999 hatt systematisk undervisning via mesterklasser i England, Norge og Italia, Han har hatt hjelp av bl.a. disse pedagogene: Kjersti Wiik, Anne Randine Øverby, Simon Kirkbride, Alison Pearce, John Huw Davies og Anooshah Golesorkhi. Han har utviklet et variert repertoar inne sanger, romanser, opera, operette, musicals og kirkemusikk. Jan Erik synger også i Bergen Filharmoniske kor.

Alina Letiagina er født i St. Petersburg. Etter å ha fullført postdoktorstudier ved St. Petersburg Konservatorium, underviste hun ved konservatoriet, Fakultet for allmenne pianostudier. Hun var blant vinnerne av International Taneev Chamber Music Competition (Russland) og XVII International Chamber Music Competition i Caltanissetta (Italia). Hun bosatte seg i Bergen i 2011, og var i 2013 med på å danne sekstetten SENSemble. I tillegg til arbeidet i SENSemble arbeider hun i Bergen som orkesterpianist for Bergen Filharmoniske Orkester og som pianist for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Kammeropera. Hun har de siste årene etablert seg som en mye brukt samarbeidspartner for forskjellige kammermusikkprosjekt i Bergen. 

Jennifer Dubreuil Houthemann er født i 1987 i Brest, Frankrike.
 Hun har danset siden hun var 5 år og gikk på Konservatoriet i Lyon 2004-2007 og studerte samtidsdans. Fra 2007- 2009 var hun en del av A.N.C.E (Dance Aprentice Network Across Europe) med William Forsythe, Wayne McGregor, Frederic Flamand og Angelin Preljocaj som kunstneriske ledere. Jennifer har en Bachelorgrad i litteratur og har studert anatomi, musikk og dansehistorie i tillegg til dans.
 Hun har koreografert siden 2005, ofte i samarbeid med musikere. Blant annet en solokoreografi til Romeo og Julie av Tchaikovsky 2005-2008 og 2008 et samarbeid med musikere på Berliozfestivalen i Frankrike. Hun har hatt fast stilling som danser ved Carte Blanche siden august 2009. 

Forestillingen er støttet av Bergen kommune.  

By: Inga Moen Danielsen