Maksimal NATT: Tornado Wallace

Maksimal - AU Tornado Wallace

TORNADO WALLACE (Beats In Space/ESP Institute)

 

Chicago har house, Detroit har techno, Berlin har minimal og London har hatt en lang affære med ravekultur og bass-orientert musikk. Melbourne på sin side har en eksperimentell scene som driver musikken fremover. 

 

Kanskje ikke så overraskende ettersom det er snakk om byen som fostret opp både Kylie Minogue, Nick Cave og INXS.

 

Tornado Wallace er i aller høyeste grad en del av denne scenen og deler mange fellestrekk med resten av det kreative miljøet i Melbourne. En scene som omfatter alt fra lydkunstnere som Ross Healy, Katharine Neil og Warren Burt til internasjonale artister som Cut Copy, Miami Horror og The Avalanches.

 

I likhet med Chromatics, Jaakko Eino Kalevi, og for eksempel Apparat, lager Tornado Wallace musikk som høres retro ut - uten å være retro. Produksjonene er fulle av teksturer, vakre lyder og referanser til 70-tallets krautrock, 80-tallets post-punk, electro og 90-tallets house og trance. Samitidig er det i aller høyeste grad en moderne, blytung produksjon i bunnen av låtene. På en måte kan man si at musikken hans fungerer som et kaleidoskop for elektronisk dansemusikk; den reflekterer en svunnen tid, samtidig som gir den oss et glimt av en mulig fremtid med grenseløst potensiale. 

 

Hvem vil vel ikke være en del av det?

 

Tid / Sted:

Lørdag 11. oktober kl. 22.00 – 03.15

ØSTRE - Østre Skostredet 3

18 års aldersgrense - 100,-

By: Østre