Cakewalk & Blank Blank

Hubro - N

Bestillingsverk der stumfilmmusikk lages eller fremføres live mens publikum sitter i kinosetene er etter hvert blitt en ikke uvanlig festivalhendelse. Enten det er Ugress som spiller til «Aelita – Queen Of Mars» (1924), eller Jenny Hval som setter lyd til «La Passion de Jeanne d’Arc» (1928). Hva med å snu ideen på hodet?

 

Det er det som skjer når Cakewalk og produksjonsselskapet Blank Blank (som består av Carlos Vasquez og Petri Henriksson), møtes på scenen under Ekko. Mens Cakewalk fremfører sin blanding støy, frijazz og krautrock, er det filmskaperne som lar seg inspirere av musikken når de skal skape visuelle improvisasjoner på direkten. Ved hjelp av 16-millimeters film og ulike animasjonsteknikker bidrar de til at musikken «kan sees» og tolkes mens den blir til. Resultatet skal ifølge Cakewalk angripe alle sanser – det blir en synestetisk opplevelse. 

 

Som studioband består Cakewalk av Stephan Meidell (gitar), Øystein Skar (keyboard) og Ivar Loe Bjørnstad (trommer). De har gitt ut to album på det prima norske plateselskapet Hubro.

By: Ekko