Electro Audio Unit: 100 år med norske komponister på 40 minutter (NO)

100 år med norske komponister på 40 minutter er et gjenbruksprosjekt i regi av Electric Audio Unit. Anledningen er norsk komponistforenings 100 års jubileum i år, som resulterte i 8 bestillingsverk fra norske komponister fra hele landet. Til bestillingen fikk alle komponistene i oppgave å tegne en musikalsk tidslinje gjennom 100 år, med en total varighet på 5 minutter pr. verk, noe som tilsvarer 3 sekunder per år. Alt materialet er hentet fra Nasjonalbiblioteket, NRKs arkiver, innspillinger og annet komponistene har klart å finne fram. Hver komponist har arbeidet med hver sin region: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge, Nord-Norge.

De 8 verkene inneholder klipp fra så godt som samtlige norske komponister gjennom 100 år! Dette blir fremført i installasjonsformat på Østre 6. oktober klokken 18.00. 

BILLETTER 
100,- Kjøpes i døren. 
Gratis inngang for studenter. 

PROGRAM

Vi åpner 18.00 hvor det blir servert bobler for anledningen. Videre hører vi på installasjonen, og får besøk av Rebecka Ahvenniemi som kommer for å snakke litt om prosjektet! Så lar vi installasjonen stå utover kvelden. Vel møtt! 

KOMPOSISJONER

Bjarne Kvinnsland - «Jeg har reist i noen år» - Østlandet
Natasha Barrett - Østlandet
Rebecka Sofia Ahvenniemi - «Vestlandskolasj» - Vestlandet
Ulf Holbrook «Uten tittel»-Sørlandet
Frank Ekeberg - «Klanger fra Trøndelag» - (Trøndelag) - 5’00
Anders Vinjar - «Feberdikt» - Østlandet
Anders Tveit - «100 år fra Sør» - Sørlandet
Jon Marius Aareskjold - Nord-Norge

Arrangementet er støttet av Komponistforeningen, Norsk Kulturfond, Nasjonalbiblioteket og Bergen Kommune.

 

 

By: Østre