Apparatus

Vi er usannsynlig stolte av å kunne presentere to av de viktigste kunstnerne innen apparat-kunst i Norge for første gang. Kurator Carsten Seiffarth fra vårt søstergalleri i Berlin, Singuhr Hörgallerie, har klart å overbevise de meritterte kunstnerne om at Lydgalleriet kan være vertskap for deres arbeider.

 

Vi er ydmyke over denne tilliten og utrolig glade for å kunne vise frem denne utstillingen til vårt publikum. Det er snakk om automata, elektronikk og dypkodet logikk, funnede objekter og tilfeldighetsmagi. Nydelig utførte objekter og nøye planlagt randomprosesser i ett og samme arbeide - en sjelden kombinasjon.

 

Martin Riches er utdannet arkitekt og jobbet som det i ti år før han laget sin første elektronisk styrte musikkmaskine (The Flute Player) i 1979 Han har siden laget en mengde av dem. Den mest kjente er kanskje Talking Machine (1990), som vises i Lydgalleriets reverberante skrårom. I tillegg har vi fått vise frem den magiske og underlige Interactive Field.

 

 

 

Erwin Stache er komponist og lydkunstner fra Leipzig, som, i tillegg til installasjoner og komposisjoner, lager små, selvspillende esker som publikum kan leke med. Han vil også holde konsert med sine medbrakte spesialbygde instrumenter. På Lydgalleriets vinduer kan publikum selv spille på hans nye, interaktive arbeide.

 

Velkommen!

By: Red