Drones and headphones

Droner er vedvarende toner, akkorder eller toneklustere som ligger spent opp som barduner i et lengre lydlig forløp. Vi kjenner dem fra folkemusikken, barduntonene i sekkepipen, langeleiken, dulcimeren, dreieliren.

 

Fra grunntonen i den Australske didgeridoo og Mongolsk strupesang, eller Indiske droneinstrumenter som f.eks. Tanpura eller Ottu. Dronen er universal og sannsynligvis det musikalske elementet mennesket først lærte seg virkningen av, nest etter rytme.

 

I Drones and Headphones prøver vi å bruke den intime sfæren hodetelefoner skaper til å etablere komfortable lyttesituasjoner, med liggestoler og avskjermete avlukker. Vi konsentrerer oss om lydarbeider som krever lang tid og personlig fokus. Arbeider som krever intimsfære. Avlukker. Arbeider som inviterer publikum til å ta en liten tur i indre eksil. La dopet virke. Ligge stille, la dronen ta ansvaret for kroppens rytme og legge hjernens analytiske våpen til side en liten stund.

 

 

Vi har samlet våre favoritter i dronemusikken til tretten liggestoler med hvert sitt arbeid. Dette er ikke en historisk gjennomgang. Ei heller dekker det hele feltet. Det er rett og slett et resultat av Lydgalleristenes samlede drone-opplevelser.

 

VIKTIG INFORMASJON:


Vi har lagt opp denne utstillingen med puljer på 2 timer. Vi åpner annenhver time for puljeskift, kl 12 og 14. I mellomtiden er galleriet lukket for andre enn de som sitter i stolene. Ettersom det bare er 13 stoler i utstillingen, har vi laget en bookingside for å kunne reservere stoler. Dere kan selvsagt ta sjansen på å bare dukke opp kl 12 eller 14, men jeg anbefaler å reservere på forhånd.  

 

Kunstnere: Phill Niblock, Eliane Radigue, Brian Eno, Jim O'Rourke, Jacob Kirkegaard, Merzbow, Leif Elggren, Maeror Tri, Steve Roach, Robert Rich, Stars of the Lid, Tangerine Dream

 

By: Red