Eirik Brandal «The es-series» (NO)

The es-series er en gruppe nye skulpturer av komponist og kunstner Eirik Brandal. De til sammen syv skulpturene oppfører seg forskjellig i sin soniske adferd: polyrytmer, rytmisk motstand, entréer, mønsterstrømninger og den elektroniske kretsen er alle materialer han jobber med og aktiviserer gjennom skulpturene.

Den hørbare sammensetningen er en komponering i sanntid, over Wi-Fi, en type tale uten retning hvor nye "setninger" og fraser finnes opp for hver uttalelse, med den konsekvens at samtalen aldri beveger seg fremover. Laget etter en funksjonalistisk tankegang, der alle materialer fungerer som en fremming av kretsens funksjon, er skulpturene forenet i sin materialitet. Gjennom sin adferd og sitt lydbilde er de samtidig en poetisk manifestasjon av en syklisk eksistens.

Eirik Brandal (f. 1991, Stavanger) er en komponist og kunstner basert i Riga, Latvia. Mens han opprinnelig studerte musikkomposisjon, har hans arbeid skiftet mot elektroniske lydskulpturer. Han er nylig uteksaminert med en MA i komposisjon fra Musikkonservatioriet i Haag, Nederland.

Åpningstider:

Tirsdag til fredag: 11.00 til 16.00

Lørdag til søndag: 12.00 til 17.00

Inngang: 20kr. Gratis for kunstnere og studenter.

 

By: Pål