Ekkoklubb: Ost&Kjex, Dark Sky, Kahuun b2b Marikie m-fl

Vi er klar med med del 38 av vår klubbserie - to konserter, dj-set og spesiallagde visuelle effekter.

Egentlig hadde vi tenkt å skrive noen korte biografier om hver av artistene som bidrar på denne kvelden...sånn ble det ikke,  vi laget heller noen heller et lett sprikende, kronologisk hoppende og fritt etter hukommelsen små beskrivelser som gir et lite innblikk i Ekkohistorien og  hvordan ting ofte henger sammen innen elektronisk klubbmusikk.

 

Dark Sky:

Dark Sky kommer også tilbake denne kvelden, nå med materiale fra platen «Othona», første gang de besøkte Ekko var i 2015 (denne konserten var gratis – takk til festspillene for de pengene ), da med sin første plate. Begge utgivelsene er på selskapet Monkeytown. Dark Skys sjanger-spenn og lydbilde har flere tydelige nikk til grunnleggerne av Monkeytown, Modeselektor, som spilte på Ekko i 2010 sammen med Apparat, som Moderat. 

 

Ost&Kjex:

Tore Gjedrem aka jazztobakk og Petter Haavik optrådte første gang på Ekko som Ost&kjex høsten 2004 – rette etter at deres første utgivelse, med den glimrende tittelen «Some, But Not All Cheese, Comes From The Moon»,..... men før det plukket vi også dem ut til å spille på vår egen mini-festival «KO-KOO» på Landmark under By:larm i februar 2004, men da under aliaset Oslo Athletico. I 2010 steppet de inn på ekstremt kort varsel etter at Amerikanske Glass Candy avlyste sin konsert på vårt prosjekt «The Fix» - etter en rullebrett-ulykke !:(:  

O&K er denne måneden klar med ny utgivelse på Crosstown Rebels, etter at labelsjef Damian Lazarus spurte hvorfor de ikke hadde sendt noe ny musikk i det siste, faktisk ikke på 8 år, og her hopper vi lett over til en annen kobling - for 11 år siden spilte Matthew Styles - A&R og en av hovedfolka bak nettopp Crosstown Rebels labelet på Ekko - i et av de minste rommene på Bergen Kunsthall, samme dag som New York bandet ESG – en booking hvor all kommunikasjon gikk på god gammeldags fax.

 

Marikie b2b Kahuun

Marikie hadde sin ekko debut for noen år tilbake, og i fjor avsluttet hun vårt 12-timer lange dj-maraton med et intenst og svett sett klokken fem om morgenen, vi husker med litt gru og mest glede den enorme køen utenfor etter at resten av byen hadde stengt den kvelden, mens vi hadde to timer ekstra åpningstid.

Kahuun har gjestet Ekko som dj en rekke ganger tidligere, men sin livedebut på festivalen fikk han i 2015 sammen med tromsøkompanjong Kohib. Men aller første gang vi jobbet med Kai i live-format var på en av forløperne til Ekko - Klubbkonseptet «Elektra» (RIP) allerede i 2001, et prosjekt drevet av bla Ekko-sjef Asle Asel og Thomas Urv fra Ploink.

 

Asel

Ekkos kunstneriske leder Asle Brodin har jobbet med Ekko helt siden oppstarten i 2003, han har tidligere også drevet en rekke klubber som f.eks Hot!Hot!Hot! (2004-2010) og Klubb Elektra (1999-2004) The Fix (2007-2011) Klubb Piknikk (2000-2003) Han har jobbet med scenografi, som produsent for alt fra symfoniorkestre til frijazz, ballett mye mye mer. 

 

VJ BN

Birk Nygaard har også vært fast inventar på et dusin ekko kvelder og på flere festivaler, han har viklet seg inn i kompliserte hjemmemekkede led-lys systemer, laget bestillingsverk og laserinstallasjoner, og er etter hvert å regne for fast video/visuell-husnisse for Ekko.

 

 

By: Asle Bakke Brodin