Vibbefest #5: Fieh, 9 Grader Nord, Niilas, Bendik Martinus

Vibbefanger - NO

Vibbefest er tilbake for femte gang, og skal vi tro arrangørene i Vibbefanger selv, blir dette den beste så langt. Etter at de musikalske talentene i Fieh og 9 grader nord har fullført sine konserter, blir det glovarm klubb med blod, svette og tårer som alltids. Vibbefavorittene Niilas og Bendik spiller. Les arrangørens beskrivelser av artistene her:

 Fieh

En gang i 2010 satt Sofie Tollefsbøl for første gang og lekte i Garageband på jenterommet på Eina i Oppland. Etter å ha produsert musikk en stund inviterte hun med en gjeng venner og medmusikanter til prosjektet, som med tiden utviklet seg til å bli en ti manns sterk gjeng med musikere på scenen.

I mai 2016 spilte Fieh på Nattjazz, hvorpå Musikknyheter.nos Krister Wiberg ga konserten 10/10 og skrev: «Uhyre sjelden har jeg blitt så til de grader slått i bakken og blitt så imponert og overbevist av nykommere på scenen.» Opptredenen var ikke dårligere under årets Vill Vill Vest, noe som sikret dem en plass blant de første annonserte artistene til neste års by:Larm. 

Fieh har hørbare røtter i soul, hiphop og jazz.
https://soundcloud.com/fieh

9 grader nord
9 grader nord for ekvator ligger den eksotiske øyen Sri Lanka, hvor også halvparten av bandmedlemmene stammer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte, tabla og cajón slår de seg løs på ragaer fra A til Å. Som band debuterte de for første gang under Festspillenes mest fargerike scene RIFF, og har siden spilt på både Hulen, Jazznatt, og på Landmark under Vill Vill Vest. Bandet vil utvide bergenseres musikalske kosthold, noe som viser seg å vekke stor appetitt hos folket. 

Det hele startet med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvams fløyte-duo, som utviklet seg til en kvartett. Sammen med Jakob Sønnesyn på bass og Jakob Hamre på cajón, setter gjengen rytmene på spill. Det er kjipt å måtte kategorisere musikken som “verdensmusikk”, selv om musikken byr på en blanding av baila, flamenco, carnatisk, bollywood og jazz. Adjektivene energisk, mystisk og rytmisk beskriver konseptet svært godt. 
https://soundcloud.com/9gradernord

Niilas
Niilas er en ung aspirerende elektronikaprodusent fra bergen som gjennom det siste året har etablert seg på landsbasis. Sommeren 2015 kom hans første mix ut for P3Ruben og introduserte lytterne for hans urbane og eklektiske stil, noe som ble fulgt opp med en mix for DJ Christine på P3, samt en artikkel i Recens Paper. Niilas er ofte å finne blant tunge og mørke toner på klubber rundt om i Norge, og leverer alltid en unik opplevelse. 

19-åringen har ikke bare imponert som DJ, men hans første utgivelse «Memoraids EP» fikk terningkast 5 i BT, en rekke avspillinger på NRK P3 og flere av singlene ble premiert via anerkjente trendsette som I-D VICE og Pigeons and Planes. Til og med BBC Radio 1 ser at dette definitivt er en å følge med på de kommende årene og har spilt han ved flere anledninger.
https://open.spotify.com/artist/1qAHgylFxv2gU6bXAQEM2P

Bendik Martinus
Bendik er Hester V75s faste live-DJ. I tillegg til å være en stødig rap-DJ, har han en annen side som alltid får folk til å ha det gøy på dansegulvet. Han bruker mye tid på å grave etter sjelden techno, elektronika, afrobeat og en haug med andre sjangre, noe som gjenspeiler seg i settene hans som varierer veldig men som alltid har en solid klubbgaranti. Det er ikke ofte han lister seg fram i rampelyset, men endelig klarte vi å overtale han til å trollbinde dere!

By: Pål