Bajazzfestivalen 2016

Bajazzfestivalen er en helt egen musikkfestival for barnefamilier. Artistene spiller to ganger per dag. Bergen jazzforum står for følgende program og tekster:

 

10. september:
BARE EGIL OG ASLAGS SUPERPOPULÆRE BARNESHOW
Egil Hegeberg og Alsag Guttormsgaard er veteraner når det gjelder å underholde store og små. I Bare Egil og Aslags Superpopulære Barneshow treffer vi på en verden av rare folk og dyr, klær som forsvinner på mystisk vis, forelskelse mellom muslinger og mye mer. Tidligere familiekonserter med duoen har satt både publikums- og latterrekord!

SILJA SOL(O)
Noregs beste allsang-indie-pop-pønk-rockar-inspirert-av-Grieg stiller åleine på scena med eit låtmateriale som festar seg i knollen ved første lytting. Ny kritikerrost plate i 2016, medlem av bandet til Aurora, røysta bak Sunny-reklamen til Tine Meierier og Spellemann-nominasjon for debutplata vitnar om ein energi som ho også tar med seg i konsertane. I tillegg kjem Urørtfinale, opptreden på Øya, Slottsfjell og Bergenfest, samt topp-10 på Årets Beste hjå Dagbladet, VG, DN og Bergensavisen. Oppturen held fram i 2016 med sterke meldingar for Væremeh!
«Noe av det mest interessante som foregår i norsk pop for øyeblikket.» (P3)


11. september:
MK’s MARVELLOUS MEDICINE
Bergens nye gitargudinne, Marie Kristine Dale, fronter den sammensveisede trioen MKs Marvellous Medicine på Østre 11. september. For bandet har det siste året vært en gedigen opptur og de markert seg som et av landets mest vitale liveband - sist sett på Bergenfest denne uken. Med inspirasjon fra Steve Ray Vaugen, Jimi Henrix, Susana Tedeschi, Amy Winehouse og Beatles har MKs Marvellous Medicine beina godt plantet i musikkhistorien, mens de åpenbart selv er gode forbilder for en ny oppvoksende musikkgenerasjon.

PAPAGØYENE
Papagøyene er eit band starta og leia av Asbjørn Sundal. Asbjørn er perkusjonist, kurshaldar, komponist og lærar. Han har over 20 års erfaring som musiker både i Bergensområdet og ellers i sør-Noreg. Han har dei siste 10 åra hovudsakleg jobba med teatermusikk som komponist/lyddesigner i tillegg til workshops og prosjekter med DJs. Alle medlemane er blant dei fremste musikarane i Bergen og strøka utafor (og utafor der også). Her er det kvalitet i alle ledd, frå albue til kne. Dei spelar musikk frå Brasil og andre varme strøk, pluss kjente barnesonger i «samba/reggae/hei hvor det går-versjon.” Her skal det syngast og dansast både på scena og blant publikum.

By: Inga Moen Danielsen