Obijan, Shakanaka, Sverres ark (N)

Vibbefanger er et musikkollektiv fra Bergen. Her er hva de skriver om sitt neste arrangement:

OBIJAN

Jan Eivind Bertelsen, trommis og låtskriver for fantastiske Fjorden Baby!, e i full gang med sitt soloprosjekt Obijan. I tillegg til å føre takten i en av Norges beste band, får han vist fram sine låtskriverferdigheter og presentert samarbeid med andre gode Bergensmusikere som Kjetil Møster (Møster!, Datarock) og Robbie Eidevik (Hjerteslag) i det mer reggaepregede solobandet. Etter Obijan slapp «Hundre dager» og med det skapte temalåten til fjorårets regnrekord, gleder vi oss til han snart slipper debutplaten sin. Ryktene skal også ha det til at det slippes noen smakebiter før konserten hos oss.

SHAKANAKA

Shakanaka e en duo bestående av Egge på trommer og Toggi på gitar og vokal (selv om de gjerne bytter roller live). De lager dødsfet, skranglete pop-rock i god britisk punkånd, og har rullet i byens undergrunn en god stund. Duoen har spilt mange intime konserter rundt om, varmet opp for band som Hjerteslag og sine australske favoritter i Dune Rats, i tillegg til å ha headlinet på Hulen og spilt på UKA-festivalen i Trondheim. Nylig slapp vi sjarmørenes singel «Don’t Know Much» og vi kan stolt meddele at de følger opp med EP før vi får de med oss her 10. juni.

SVERRES ARK

Sverres ark har lenge vært en mystisk bandfigur, hvis navn stadig dukker opp på flere og flere lepper i undergrunnen. Noen har også vært så heldig å få de med seg på diverse nachspiel eller på den kombinerte bursdags- og slippfesten de nylig hadde i huset sitt i Starefossen. Sverres ark spiller noe de selv definerer som pulspop, og viser et drømmende sound med tåkete vokal. Bandet jobber nå mot sin første utgivelse.

By: Asle Bakke Brodin