Vernissage/Åpning

 

18.00 Åpning av utstillingen «Lull»

19.00 Konsert: Camille Norment trio m/Sofia Jernberg


«LULL» - utstilling
I utstillingen Lull utforskes stemmen som fenomen og hvordan den påvirker identitet og individualitet. Gjennom det 20. og det 21. århundre har stemmen som fenomen vært et tilbakevendende tema innen filosofi og populærkultur. Stemmen er en av individets sterkeste markører. Stemmen din er like unik som fingeravtrykket ditt. Stemmen er individets redskap til å uttrykke seg selv og en bærer av språklig meningsfulle ytringer.

Camille Norment trio m/Sofia Jernberg

Elektrisk gitar, hardingfele og glassharmonika deler en felles historie. Instrumentene har vært myteomspunne, forbudt eller utstøtt på ulike punkter i sine historier. Ved å utforske forestillinger om skjønnhet og støy, harmoni og dissonans, belyses instrumentenes kollektive sensuelle og kulturelle akustikk. 

Camille Norment er født i USA og basert i Oslo. Hennes praksis inkluderer performance, installasjon, tegning og lyd. I sitt arbeid undersøker hun hvordan kroppen er tilknyttet miljøet gjennom lyd, og reflekterer over dissonansens kraft for å skape et rom for ny og bekreftende tenkning. Camille Norment Trio består av Vegar Vårdal (hardingfele), Håvard Skaset (elgitar), og Camille (glassharmonika). For denne urfremføringen 

 


Utstillingen og konserten er en del av prosjektet «LULL»- kuratert av Ekko og Lydgalleriet og produsert i samarbeid med Østre. Programmet presenteres i samarbeid med Festspillene i Bergen.

By: Asle Bakke Brodin