RBMA lecture - James Pants

Stones Throw / Ekko / Red Bull - US

I anledning den 18. utgaven av Red Bull Music Academy, som i år er lagt til Montreal, har RBMA i samarbeid med Ekko satt sammen et supert program, først med en samtale mellom James Pants og Emilio Sanhueza om James sin musikk , RBMA akademiet og søknadsprosessen, senere på kvelden blir det konsert & klubb.

James Pants (US - Stones Throw)

Grunnlegger av legendariske Stone Throw Records, Chris Manak aka Peanut Butter Wolf, oppdaget James Pants da han fortsatt gikk på videregående. Det unge musikktalentet rømte derfor fra sitt eget skoleball, med daten sin hakk i hæl, for å ta en prat med helten som spilte konsert i hjembyen Austin, Texas. Et møte som endte i internship hos plateselskapet, flere singler og debutalbumet «Welcome» i 2008. Pants er multiinstrumentalist og beveger seg i et musikalsk landskap inspirert av soundet fra 1980-tallets electro boogie, hip hop, new wave, post-punk disco og en blanding av samtlige sjangere. Med andre ord: ingen enkel artist å kategorisere - eller om vi skal la Tylor The Creator få ordet: “one of the most creative fucking people to walk this earth”. I fjor ble hans fjerde LP «Savage» møtt med stor begeistring. Nå bosatt i Cologne i Tyskland, jobber James Pants også som audioingeniør. En kunstner med innsikt fra A til Å, her altså.

Emilio Sanhueza

DJ og sjef for plateselskapet som vokste ut av klubbkonseptet Nabovarsel for 11 år siden, stiller som moderator under samtalen med James Pants. I stallen finner man blant annet Verdensrommet, Bloody Beach, Chain Wallet og Machine Birds. Teamet opp med James Pants deler Sanhueza av sin musikalske visdom, en suveren mulighet til å høste kunnskap fra to som vet hva de snakker om. I tillegg til klubbkonsept og plateselskap, har Nabovarsel også utviklet seg til et mediehus på nett, der sjefen selv bidrar med journalistikk, essays og står bak «Nabovarsel podcast». Intervjuer han ikke kulturpersonligheter eller diskuterer film og TV, er det sannsynligvis arrangementvirksomhet i gjære. Sanhueza og hans medsammensvorne har sørget for at byen har fått besøk av en rekke store og varierte musikkpersonligheter. Eksempelvis Arca, Move D og Cooly G, for å nevne noen.

 

 

By: Asle Bakke Brodin