Hunee, Dunkelvolt, Romskip og Planeter, Klette, Seth Raknes

Rush Hour - DE/NO

Maksimal starter nyåret med nytt format - MAKSIMAL WEEKND! To helger i halvåret arrangerer Maksimal klubb, konsert og utstilling på Østre fredag og lørdag. Vi starter nyåret med en av de beste og mest omtalte navn i Europa for øyeblikket - HUNEE!!

Debutalbumet hans ble nylig kåret til det 10. beste albumet i verden av Resident Advisor og hele Nederland var samstemte når de skulle kåre årets beste skive - det ble Hunee's fantastiske "Hunch Music". Av mange i det europeiske klubbmiljøet regnes han for å være en av de aller beste DJene i verden og en fanatisk platesamler. Vi gleder oss til å ta imot en musiker og DJ i verdensklasse!

 

HUNEE (Rush Hour - DE)

Hunee er noe utenom det vanlige. Han tilhører en unik gruppe individer i musikkmiljøet - han er nemlig både en fantastisk DJ og en fantastisk produsent. I en tid der den nesten hiten produseres i rekordfart på gutterommet og der "alle" kan være en DJ, er det betryggende å se mot Hunee og kjenne at det er ufattelig langt fra oss dødelige og opp til hans nivå.

Med en stor og bred platesamling, et uvanlig godt øre og musikalske evner de færreste kan vise til, evner han å hoppe gjennom sjangre og tematikk uten at man noensinne føler det som påtvungne leksjoner. Han vil heller forføre enn å undervise.

Med albumet «Hunch Music» i fjor beviste han noe alle invidde visste allerede; musikken som Hunee lager selv er minst like interresant som den musikken han spiller mens han snurrer plater. Med inspirasjon fra østlige musikktradisjoner, vestlig eksperimentell musikk og rytmer fra det afrikanske kontinentet har albumet noe altfor mange elektroniske musikkalbum mangler - sjel, nerve og følelser i fleng. Men det er ingen lun, lytteopplevelse dette. Lytteren settes mang en gang på prøve og det er nok driv i flere av sporene til å smøre et hvilket som helst dansegolv og presenterer Hunee som en av de mest interessante produsentene innen elektronisk musikk akkurat nå.

https://soundcloud.com/hunee

 

DUNKELVOLT (Megalomaniac - NO)

Dunkelvolt er et firemanns stort droneband basert i Bergen. De jobber med repetiv, dronete og lavfrekvent musikk i et krysningspunkt mellom støy, ambient musikk og drone. Med gitarer, pedaler, samplere, software og et uvisst antall andre instrumenter lager de gigantiske lydslandskap som sakte formerer seg og tar lytteren langt ned i kjelleren. Her er rommet mellom slagene og lydene i bakgrunnen like viktige som det som skjer helt fremme i låtene. Lytteren loves en utfodrende opplevelse som er like fysisk som den er psykisk.

https://soundcloud.com/dunkelvolt

 

ROMSKIP OG PLANETER (Nabovarsel - NO)

Som medstifter og sjef for Nabovarsel har Kasper jobbet med klubb i over 10 år i Bergen. Ingen liten presentasjon med tanke på at Bergen annehvert år synes å gå gjennom et generasjonsskifte og identitetskrise hva angår klubb og elektronisk musikk. Sammen med resten av crewet i Nabovarsel har Kasper vært med å presse gjennom bassorientert og eksperimentell klubbmusikk med alt fra Arca, Eclair Fifi og Objekt til Sophie, John Talabot og Lone. Tydelighet, kvalitet og aktuelitet i fleng med andre ord.

Kasper regnes av mange for å være teknisk sett en av de aller beste DJene i Norge. Det altfor mange ikke vet er at Kasper har en meget interessant platesamling med noen deilige godbiter. Her er det alt fra schizofren drum&bass, ambient musikk og hip hop til housete disko, polyrytmer, rap og metall. Mannen slutter aldri å overraske og er en naturlig favoritt til å varme opp for Hunee.

https://soundcloud.com/romskip

 

KLETTE (Maksimal - NO)

En av Bergens store håp for fremtiden? Uten tvil. Erlend har i noen år nå vært en av de mest aktive arrangører i Bergen. Med et uttal av prosjekter og ambisiøse mål har han vært med å prege byen med sin utrettelige innsats og smittende engasjement.

For øyeblikket er han agent for bandet B0KA, jobber som koorinator for Maksimal, promoansvarlig for Ekkofestivalen, starter nytt klubbkonsept på Østre og spiller på de aller viktigste scenene i Bergen.

Som DJ har han en tydelighet vi ofte etterlyser hos unge DJs. Det er varme, catchy melodier og blytung perkusjon i mye av det han velger å spille. Det kan være alt fra afrikansk stammemusikk til fransk house, fra blytung tekno fra Amsterdam til amerikansk disko. Det er alt annet enn minimalt og varmer selv de kaldeste golv i vintermørket.

https://soundcloud.com/erlendklette

 

SETH RAKNES (Kids Love Bass - NO)

Seth Raknes er en tredjedel av DJ og klubb-kollektivet Kids Love Bass. De er ansvarlig for å bringe mang et fint artistnavn inn fra det store utland så de kan spille for danseglade nordmenn, samt at de vet hvordan man bygger opp til fest på egen hånd. Seth spiller house, tekno og en mengde annen alternativ elektronisk dansemusikk, som ofte stammer fra den nedre midellklassen av byer som Detroit, London og Johannesburg. Her dreier det seg mer om tempo og rytmer enn sjangre med fokus på tunge grooves og kompromissløs lyd.

https://www.facebook.com/kidslovebass/
https://soundcloud.com/sethskizzo/a-new-mix

Arrangementet er støttet av Kulturrådet. 

 

By: Østre