Lena Willikens

Cómeme - DE

 

LENA WILLIKENS

Med et femårig residency på Europas kanskje beste møteplass for eklektisk dansemusikk - Salon Des Amateurs - har Lena Willikens spisset sine ferdigheter i løvens hule. Et utålmodig, krevende og belært publikum har presset Lena til ytterpunktene av hva man kan forvente seg av en DJ. 

Som kunstner og musiker med bakgrunn i klassisk musikk, er det kanskje ikke rart at hennes tilnærming til elektronisk musikk er alt annet enn ortodoks. Lena lærte seg å spille theremin fra tidlig alder og vokste opp i et miljø der punk, wave, rocksteady og afro beat regjerte. Når hun så flyttet til Dusseldorf på grunn av kunststudiene, møtte hun et likesinnet felleskap med mennesker som holdt til på nå legendariske Salon Des Amateurs. Lenas eklektiske tilnærming til platesnurring ble en hit på rekordtid og hun holdt det gående i ikke mindre enn fem år sammen med heltene Wolf Müller og Young Marco, som begge har gjestet Maksimal tidligere. 

For de som har hatt gleden av å se henne på Mutek-festivalen, Nuit Sorones, Panoramabar eller Robert Johnson, vet at man aldri helt kan være sikker på hva Lena drar opp av platebagen. Det kan være industriell boogie, proto-tekno, syntetisk disko, rå house eller noen utenomjordiske rytmer. Det eneste som er sikkert er at Lena lager sine egne regler og at hun for øyeblikket er en av Europas aller beste på nettopp det.

Lena Willikens er aktuell med "Phantom Delia" på Matias Aguayo sitt plateselskap Cómeme.

 

By: Østre