Dark Sky, Admir & Asel, Vj BN

Monkeytown - UK

Lørdag 6.juni følger Ekko opp suksessen fra i fjor med et eget satellitt-arrangement til Festspillenes «Festspillstredet», og i år som i fjor så er festspillene med på spleiselaget inne på Østre. Etter en lang line-up på parkeringsplassen i Østre Skostredet, er det mulig å få med seg litt mørk, elektronisk kvalitetsmusikk med den Engelske trioen Dark Sky. Det hele starter kl 23.00 - umiddelbart etter at utendørskonsertene er over ...og det er GRATIS INNGANG. 

Matt Benyayer, Thomas Edwards og Carlo Anderson utgjør sammen den London-baserte produksjonstrioen «Dark Sky». Bandet ble dannet i 2009 og har de siste åren rukket å spre musikken sin på flere kontinenter, og remikset artister som The xx og Maya Jane Coles, i tillegg til å gi ut egen musikk på flere selskaper. Deres siste ablum ble utgitt på selskapet Monkeytown. Et selskap grunnlagt og drevet av den superkredible duoen Modeselektor. Tidlige remikser og produksjoner er trygt plantet på dansegulvet med typisk streng og metodisk produksjon, men det siste albumet, med tittelen «Imagin» , viser bandet en spennede utvikling. Det med sjangere og presenteres mektige men samtidige snikende melodier, her er alt fra James Blake aktig minimalisme, en stor dash totusentalls trip-hop, og mange referanser til maestroene bak utgiverne i Monkeytown.

Etter konserten er det musikalsk toppleder-treff i Ekko når styreleder Admir og kunstnerisk leder Asel, slår seg sammen.

Som noen kanskje har fått med seg så har vi pusset opp første etasje på Østre, som en oppvarming (og kanskje ly for regnet..) så åpner holder vi åpnet hele dagen med utstilling av Erik Bünger frem til kl 17.00 og med djs fra kl 19.00.

By: Asle Bakke Brodin