EKKO & RBMA PRESENTERER: MARFOX, TORUS, DRIPPIN, PANDREAS

Ekko/Red Bull

Lørdag 14. februar kan du oppleve skreddersydd dansemusikk fra portugisiske DJ Marfox, en basstung bergenser samt en nederlender rett fra RBMA-akademiet i Tokyo, og først ut bak spakene på Østre er den lokale produsenten Pandreas.

  

I anledning den 17. utgaven av Red Bull Music Academy, som i år er lagt til Paris, byr Ekko og RBMA opp til dans med besøk av 4 glimrende, unge produsenter – som allerede har markert seg innenfor sin sjanger.

 

DJ Marfox (PT)

Den kritikerroste DJ Marfox aka Marlon Silva startet sin produsent og DJ-karriere i tenårene, ved å legge ut musikken sin på YouTube og slippe MP3-singler på nettet. Med EP-samleren «DJ di Ghetto» oppnådde han, og produsentkollektivet med samme navn, ikonisk status i det urbane Portugal og det afrikanske miljøet i Europa, og bidro til starten på et nytt nettverk med unge, kreative musikere klare for å pløye ny musikalsk mark. Det er mørkt, komplekst, med drivende perkusjon og inspirasjon fra barokk techno og garage. Sjekk ut remixen hans av tUnE-yArDs-singelen «Water Fountain» for en smaksprøve. Er Bergen klar for å danse til kongen av Kuduro? Det tror vi!

 

Torus (NL)

Fersk RBMA-alumni Torus aka Joeri Woudstra er en nederlandsk produsent med hang til halvskumle synth-teksturer, dunkle vokalmanipulasjoner og dyp, dyp bass. Utgivelsene hans bringer sammen ulike grener av elektronisk musikk fra det siste tiåret, med reverb-tunge produksjoner, seige Clams Casio beats og bassfokuserte spor med sjel fra kontemporær R’n’B. Torus var én av 60 artister som i fjor ble plukket ut til å delta på RBMA i Tokyo. Har siden den gang blant annet gjort et Boiler Room set, mix for Dummy Mag og nå nylig blitt invitert til å spille under SXSW 2015.

 

Drippin (NO)

Erik Spanne aka Drippin har de siste årene etablert seg som et meget spennende navn her hjemme med sine produksjoner inspirert av basstung klubbmusikk, rap og dancehall. Han også gjort seg bemerket internasjonalt gjennom samarbeid med New York-rapperen Le1f og Night Slugs sin wonderkid Neana. Hans nye materiale på Lit City Trax befester hans posisjon som noe av det beste Norge har å by på av fremtidsrettet klubbmusikk. Bergen har en gryende produsentstjerne på gang med Drippin, 2015 kommer til å bli hans definitive gjennombruddsår.

  

Pandreas (NO)

Vi har vært så heldige å få med oss Andreas Kleven Rasmussen, bedre kjent som Pandreas, med på laget for å kickstarte festen. Musikknettsider som Pitchfork har for lengst langt sin elsk på Pandreas, og vi gleder oss stort til Pandreas skal legge sin elsk på Østre.

 

Red Bull Music Academy

Red Bull Music Academy startet opp i Berlin i 1998 og har siden da blitt avholdt 16 ganger i ikoniske byer som NYC, Tokyo, London, Madrid, Melbourne og Cape Town. Kort fortalt møtes produsenter, vokalister, musikere, DJ-er og teknikere til to uker med forelesninger, workshops, innspillinger og live-opptredener. Tidligere forelesere inkluderer Bob Moog, Nile Rodgers, Steve Reich, Kim Gordon, Flying Lotus, Giorgio Moroder, Erykah Badu, Bootsy Collins, Brian Eno, Richie Hawtin, Tony Allen, Q-Tip, Sly & Robbie, Chuck D, M.I.A., James Murphy og Moodymann, for å nevne noen.

 

I fjor kjempet over 6000 søkere fra hele verden om 60 plasser. En av dem gikk til Olllis Hergum, bedre kjent som Olefonken, produsent og medlem av kollektivet hubbabubbaklubb. Turen gikk til Tokyo, og på spørsmål om hva han satt igjen med etter opplevelsen, svarer han:

 

"Så alt for mye. Det er nesten vanskelig å velge én ting, for det hele må bare oppleves for å kunne forstå det. Det sier seg selv at inspirasjon, ny kunnskap og kontakter er noe man får i massevis, men minst like viktig er de nye vennene og minnene du tar med deg hjem."

 

Les om eventet på RBMAs egne sider her: http://www.redbullmusicacademy.com/events/rbma-night-bergen-2015

 

Tid / Sted: Lørdag 14.februar kl. 23.00 - 03.30 ØSTRE - Østre Skostredet 3 18 års aldersgrense - 50,-

 

 

 

By: Asle Bakke Brodin