Perfect Sounds Forever: Bendik (NO)

 

Perfect Sounds Forever presenterer: BENDIK

 

Østre // 15.01.2015 // konsertstart 22.00 

 

 

Under PSF4 fikk for første gang høre "No går det over" og materialet som skulle bli Bendik sin andre fullengder, og som hun imponerte! Derfor er vi kjempeglade for å kunne få besøk igjen, denne gangen med fullt band!

 

Bendik etablerte seg raskt som en av landets mest spennende artister etter utgivelsen av debutalbumet «Drømmen gjør meg ingenting», samt deltagelsen i Urørtfinalen 2012 – og har siden høstet lovord for både plate og liveopptredener. Bendik har blant annet spilt på Roskilde Festival, Hovefestivalen, Slottsfjell og by:Larm, og flere av låtene har vært listet på P3 og hatt stadige rotasjoner på andre radiokanaler. I 2013 ble Bendik også nominert av P3 til Årets liveact i deres nye musikkpris, P3 Gull, sammen med Kvelertak, Karpe Diem, Kaizers Orchestra og Honningbarna.

 

Første singel fra andrealbumet, «Hjertebank og kulde», kom 10. oktober, og ble straks listet på både P1 og P13. «No går det over» slippes i sin helhet 7. november, og ligger allerede an til å være et av høydepunktene i 2014.

 

«Bendik leverer en av årets bedre plater, og ikke minst det perfekte stemningsalbumet for tunge, mørke dager.»

– 5/6, GAFFA

 

«No går det over balanserer på mesterlig vis mellom det drømmende og det slagkraftige, det elektroniske og det ukunstlede, det støyete og det melankolske. Det er bare å ta på seg allværsjakka og komme seg ut i høstværet. Bendik bidrar mer enn gjerne med lydsporet.»

– 9/10, Musikknyheter.no

 

«Bodøjenta med bergensdialekten er nå en musikalsk kommunesammenslåing mellom Emilie Nicolas og nedlagte Harrys Gym. (...) Albumet er en komplett sorgprosess på 35 minutter, med internasjonal klang.»

– 5/6, VG

By: Østre