Maksimal: Young Marco

Maksimal - NL

 

YOUNG MARCO (Rush Hour/ESP Institute)

 

Det er vanskelig å unngå superlativer når man skal beskrive Young Marco. Med platene "Hoodoo", "Nonono" og "Video Days" beviste han for et samlet klubbpublikum at elektronisk dansemusikk kan være dundrende effektivt, såvel som musikalsk utfordrende og estetisk fortryllende. 

 

Med det kritikerroste albumet "Biology" på ESP Institute utvidet han repertoaret og leverte kanskje en av årets beste skiver innen elektronisk musikk. Det er spor av filmmusikk, ambient musikk, house, disko og pop. Men der stopper også sammligningene med tradisjonelle "vestlige" sjangre. 

 

For i likhet med både Four Tet og Gold Panda, er det den fjerne Østen som er Young Marco's musikalske hjem. Både de rytmiske elementene og melodiene peker mot japansk folkemusikk, klassisk musikk fra Kina og eksperimentell musikk fra Indonesia.

 

Med så mange musikalske ideer og referanser, er det kanskje ikke overraskende at Young Marco er en av verdens fremste eklektiske DJer. Med årevis av erfaring fra det nederlandske plateselskapet Rush Hour, har han kultivert en bred og uforutsigbar samling av musikk. En samling der vestlige tradisjoner møter østlige idealer, en samling der pulserende klubbmusikk møter utfordrende musikalitet, en samling der melankoli møter ekstase. 

 

------------------

 

Support: GRAY CHALK (CH)

 

Tid / Sted:

Lørdag 24. januar kl. 22.00 – 03.15

ØSTRE - Østre Skostredet 3

18 års aldersgrense - 100,-

By: Østre