Maksimal: Bjørn Torske vs. Tarjei Nygård

Maksimal - NO

 

BJØRN TORSKE (NO/Smalltown Supersound)

TARJEI NYGÅRD (NO/Full Pupp)

VJ BN

 

BJØRN TORSKE (Smalltown Supersound)

 

Mannen. Myten. Legenden. Sammen med en håndfull andre artister har Bjørn Torske løftet elektronisk musikk fra Bergen opp til et internasjonalt nivå og holdt det interessant, spennende og utfordrende med sine mange rare, eklektiske, gjennomført fantastiske låter. En selvlært musiker og til de grader perfeksjonist, regner mange kjennere ham for å være den beste musikeren Bergen har sett de siste ti år. Fanskaren består av alt fra metall-rockere, punkere og kunstnere til DJs, journalister, politikere og alt imellom. Torske når ut til alle med sin særegne blanding av dub, disko, krautrock, house og techno.

 

Med fire album og flere titalls EPer, singler og remixer har Torske vært en produktiv og sentral del av den norske scenen i snart 20 år. Fantastiske anmeldelser i Pitchfork, Resident Advisor, FACT Magazine og en Spellemannsnominasjon har gjort Torske til en ettertraktet produsent og DJ. Lite vites om mannen annet enn at han skriver og lager ufattelig vakre låter. Det er mer enn nok.

 

 

 

 

TARJEI NYGÅRD (FULL PUPP)

 

2014 ble året Tarjei Nygård tok det siste steget og landet med et brak på den internasjonale scenen. Debuten “Hardkokt” på Full Pupp høstet strålende anmeldelser utenlands og var så imponerende at selveste James Murphy stjal med seg en kopi under årets by:Larm. Oppfølgerne "Zehran" og "Suratkorps" har begge gjort stort inntrykk på trofaste fans av norsk disko. Med flere utgivelser på vei og rykter om et album, synes ingenting å kunne stoppe ringreven fra Notodden. 

 

Tarjei driver til daglig Untz Untz Records sammen med Eirik Fagerthun og har gitt ut plater av blant annet Telephones, Skatebård, Terje Bakke, Rayko, The Glue, Velferd og Njaal. Tarjei driver også sitt eget radioshow "Snurrehus" på den nydelige radiostasjonen Klangbox.FM fra Miami. 

 

By: Østre