Lemur "Mikrophonie"

Lemur - NO/FR

 

Mikrophonie

I Mikrophonie utforsker Lemur de musikalske mulighetene som finnes på innsiden av ensemblets instrumenter. Publikum får tilgang til Lemurs særegne lydverden gjennom hodetelefoner, noe som skaper en unik lyttesituasjon. Stykket er en hommage til Stockhausens verk med samme tittel, og peker på hvordan ensemblet bruker mikrofoner for å trekke ut nesten uhørlige klanger.

Lemur samarbeider i dette prosjektet med den franske komponisten og lydteknologen Benjamin Maumus. Maumus er en av Frankrikes mest rutinerte utøvere av flerkanals elektroakustisk musikk og arbeider ved GMEA - senter for musikalsk kreasjon - i Albi.

Lemur ble stiftet i 2006 av Bjørnar Habbestad, fløyter, Hild Sofie Tafjord, horn, Lene Grenager, cello og Michael Francis Duch, kontrabass. Ensemblet turnerer aktivt, og har siden debuten i Trondheim opptrådt i Norge, Sverige,Tyskland, Belgia, Nederland, Frankrike, Taiwan, Macau, Kina, England, Skottland og Island. Etter to studioalbum på +3DB records er Lemur nå klare med dobbeltalbumet "Parish of Lemur". 

 

"Mikrophonie" er koprodusert av BEK sammen med Lydgallerit, og realisert med støtte fra Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.

 

Lørdag 10. Mai

Konsertstart kl 20:30  (dørene åpner kl 20:00) 

Billetter i døren:  80kr (50kr for student)

 

By: Østre