MAKSIMAL: TARJEI NYGÅRD & ARE FOSS (live) + GRAY CHALK + ADMIR KENAN + KLETTE

Maksimal - NO

Foto: Øystein Grutle Haara

 

TARJEI NYGÅRD (FULL PUPP/UNTZ UNTZ)

 

2014 ble året Tarjei Nygård tok det siste steget fra et imponerende studioarbeid og lovende talent og landet med et brak på den internasjonale scenen. Hans debut “Hardkokt” på Prins Thomas sitt plateselskap Full Pupp høstet strålende anmeldelser utenlands og er så imponerende at selveste James Murphy stjal med seg en kopi under årets by:Larm. Hans oppfølger på Full Pupp - den intrikate “Zehran”, stjal raskt oppmerksomheten fra de andre store navnene på utgivelsen. En rask gjennomlytting viser at det ikke er noen tilfeldighet. Hans tette samspill med gitaristen Are Foss har åpnet opp for enda flere muligheter, både sonisk og musikalsk. Dette utforsker de ytterligere live med flere overraskelser og vendinger. Vi var selv vitne til det på Blå tidligere i år. Konserten fremstod som både spennende, utfordrende og leken, men samtidig fokusert og teknisk uovertruffen. Vi kan trygt forsikre Bergenspublikumet om at det er en tungvekter som kommer på besøk på Østre!

 

 

GRAY CHALK & ADMIR KENAN

 

Du har kanskje sett de to entusiastiske herrene spille sammen det siste året i Bergen? Det er ingen tilfeldighet. Begge møttes under Maksimal sin slippfest i fjor og siden den gang har de nærmest gått hånd i hånd. De deler en forkjærlighet for de varme, suggerende melodiene og de utrettelige, perkussive rytmene som gjør det umulig å stå stille i deres nærvær. Tenk Caribou møter Isolée. Tenk Todd Terje møter Larry Levan. Tenk Chromatics på et sent nachspiel med både Bjørn Torske og Skatebård tilstede., der Talking Heads holder taler og Arthur Russell beskuer alt fra toppen av en peis. Det er alt annet enn forutsigbart. Det er bare pur, eketefølt glede.

 

 

 

DJ KLETTE

 

Erlend Klette har allerede gjort seg godt bemerket i Bergens undergrunn med flere spennende arrangementer og musikalske innslag. Hans arbeid for Ekko har ikke gått ubemerket hen og fra i år er han en viktig operativ del av Maksimal. Han har også ligget i DJ-trening på gutterommet lenge, som en sommerfugl i en kokong. Tiden er nå moden for at også han sprer vingene og finner veien til dansegulvet. Der serverer han en salig blanding av den tyngre delen av house, men med referanser til både rnb, pop og nymotens disko. Det blir spennende å ønske et nytt fjes på scenen velkommen. Vi gleder oss!

By: Østre