Avgarde: Samtidsdisko

Avgarde - NO

21:00

Rebecka Sofia Ahvenniemi: Tacit-Citat-ion (2013) (7′)

For Lyd og projisert bilde

Eva Pfitzenmaier, projektor

 

Tacit-Citat-ion

Tradisjon tolkes videre av komponister og musikere, på hver tid. Nysgjerrige ører lytter seg inn i nye klangverdener gjennom musikkens innforståtte språk. I musikken i Tacit-Citat-ion hører man avtrykk av Kaija Saariahos eteriske lydlandskap, Salvatore Sciarrinos skjøre klanger, Hans Abrahamsens fiolin som synger om snøen og Giacinto Scelsis toner som reflekterer rundt seg selv. Tacit-Citat-ion er en meditasjon over håndtverk og skapelse, møte mellom tradisjon og det nye, sitering, og videreføring av taus kunnskap.

Musikken er skrevet for strykekvintett og fremført av BIT20 ved dir. Trond Madsen, Troldsalen, Troldhaugen, Bergen, 21.4.2013.

 

 

 

ENSEMBLE AVGARDE: Samtidsdisco (20′-30′)

Eva Pfitzenmaier, vokal/ Natalie Sandtorv, vokal/ Øyvind Skarbø, slagverk/ Per Inge Hove, trøorgel

URFREMFØRING

 

Ensemble AVGARDE

Ensemble Avgarde er AVGARDEs plattform og prosjektensemle for tverrmusikalske eksperiment. Utøvere på tvers av musikkmiljøer i Bergen engasjeres i nyskapende prosjekter, der komponist- og musikerrollene sklir inn i hverandre og skaper nye uttrykk.

 

 

 

***PAUSE*** 

 

 

 

22:00

 

David Skinner og Ulrik Thorsrud: Rhythmic Circles (40′)

David Skinner, elpiano, synth og wavedrum/ Ulrik Thorsrud: trommer, elektronikk

 

Rhythmic Circles

David Skinner og Ulrik Thorsrud presenterer musikk som tar utgangspunkt i rare rytmer, og elektroniske og elektroakustiske lyder. Musikken er samtidig dansbar…og ikke dansbar. Musikerne har samarbeidet i over ti år, først i jazzgruppen Sphinx. Skinner jobber nå hovedsakelig i diverse sammenhenger som jazzpianist, mens Thorsrud spiller med fri-improgruppen Parallax.

 

 

 

***PAUSE***

 

  

 

23:30

 

DJ Stockhouse & Svanevik: Samtidsdiscothèque

 

DJ Stockhouse & Svanevik er herrene bak Club Crocodillo, en klubbkveld som fokuserer på dansemusikk som er gøy, inkluderendes og pumpin´. Stocken & Svanen aka Kristian Stockhaus og Henrik Svanevik spiller nye og gamle låter som de mener har det der lille ekstra. Om det er en frekk melodi, en breial vokal eller synthriff med skinnbukser så er det grønt lys. Sanger har personlighet og Club Crocodillo henger bare med de rause. Denne gang har Stocken & Svanen blitt utfordret til å briefe med sin kompetanse på klubbmusikk som går forbi normen og utenom den gjengse klubbvandrers habitat. Vil samtidsmusikken ta ovenhånd på dansegulvet, eller vil den kun høres som et pulserende ekko bortenfor Østre?

By: Østre