6th Borough Project + Iben Elster + VJ BN

Delusions Of Grandeur - UK

6TH BOROUGH PROJECT (UK - Delusions Of Grandeur)

Bak dette noe mystiske aliaset finner finner vi de to skottene Craig Smith & Graeme Clark. Sammen deler de en stor kjærlighet for å gjenoppdage glemte funk-perler og støvete disco edits. De tilbringer mye tid i studio sammen og driver også flere spennende små vinyl-labler .

Produksjonene deres er glitrende eksempler på at det er mulig å respektere den musikalske arven fra discoen og samtidig omfavne en nyere mer minimalistisk tilnærming til sjangeren. Debutalbumet fra 2011 høstet gode anmeldelser fra en samlet musikkpresse, og innholder bla superlåter som «Do it to the max» https://soundcloud.com/amazing-sounds/6th-borough-project-do-it-to-the-max. Låten er ikke en referanse til Nike :) , men derimot en fantastisk oppdatering av Xaviers glitrende disco hit fra 1982 med samme tittel. Sjekk ut originalen her: https://www.youtube.com/watch?v=JXTZ4OqQIr4.

Graeme har også tidligere vært på besøk i Bergen sommeren 2011 – da under sitt alias The Revenge. Tidligere i år slapp duoen et nytt album med tittelen Borough 2 Borough på selskapet Delusions of Grandeur. Sjekk ut dette supre intervjuet med duoen gjort i februar i år: http://truantsblog.com/2014/interview-6th-borough-project/

 

IBEN ELSTER (NO – Sex tags)

Iben Elster har vært viktig karakter i det Bergenske klubbmiljø helt siden årtusenskiftet, han drev klubben Kennel, med Bjørn Torske og Erot, han har vært læremester for mange av byens DJ-er og han har gitt ut musikk under navnet Kong Oscar på selskapet Sex Tags. 

«Jeg har ikke hus, jeg har ikke bil, men jeg har sykt mange bra plater»

 

Hele kvelden suppleres musikken av visuelle krumspring fra Vj BN. 

By: Østre