Boralis 2014: Samtidsmetal

Borealis - NO

SAMTIDSMETAL

Nye verk for avantgarde metalband av komponister fra nyMusikks komponistgruppe.

 

nyMusikks komponistgruppe (NMK) er en gruppe for komponister i etableringsfasen som lager og tilbyr ulike prosjekt til sine medlemmer. I dette prosjektet er målet å jobbe på tvers av sjangre med ønske om å skape en ny sjanger – samtidsmetall. Prosjektet søker å utforske formidling av musikk som skaper og utøver både gjennom metode, utforming og lydende resultat. De fire komponistene fra NMK har jobbet tett med metal- og avantgardemusikere, der musikken har blitt formidlet muntlig, lydlig og grafisk for en felles referanseplattform.

 

Komponister:

 

REBECKA AHVENNIEMI

KRISTIN BOLSTAD

TYLER FUTRELL

JAN TUFTELAND

 

Utøvere:

 

RUNE FOLGERØ   vokal, samples, tangenter

STEFFEN SNEIPEN BERG   gitar

ANDRÉ ULRIKSEN   gitar

JOHNNY WANGBERG   bass

ALESSANDRO ELIDE   trommer

 I samarbeid med nyMusikks komponistgruppe.

 

 

INTERLUDE før konserten med

THOMAS DE RIDDER fra BERGEN PIPES AND DRUMS

I samarbeid med Bergen Scottish Society.

 

~ lørdag, 22.3., kl 23.30

~ Østre

 

____________________

 

NMK er veldig stolt og glad over og kunne presentere et nydelig kreativt og allsidig prosjektband bestående av erfarne musikere med stor bredde!

 

Bandet består av musikere med bakgrunn fra ulike deler av metal- og avantgardemiljøet i Trondheim og er satt sammen spesielt for dette prosjektet. Bandet viser et bredt spekter innen metal- og avantgardemusikk, med spenn fra death-thrash-metalbandet Exeloume (Ulriksen/Wangberg/Elide), schizometalbandet Atrox og det sjangerrike støyelektronika soloprosjektet Endapartoo (Folgerø), til det storslåtte annerledesorkesteret Conor Patrick & The Shooting Tsar Orchestra (Berg). En ny og spennende sammensetning som også er et symbol på målsetningen med hele prosjektet; nemlig samarbeid på tvers av sjangre og miljø.

 

nyMusikks komponistgruppe (NMK) er en landsdekkende organisasjon med formål å fremme radikal, eksperimentell og grenseoverskridende musikk. NMK er en faggruppe for komponister og lydkunstnere i etableringsfasen som arrangerer flere konserter, workshops og faglige fora hvert år, og samarbeider med profesjonelle musikere, ensembler og festivaler både nasjonalt og internasjonalt. NMK presenterer rundt 30 urfremføringer i året, og ved til enhver tid å fange opp de nye stemmene, er vi ofte først ut med å presentere de yngste aktørene og de ferskeste strømningene på den nyskapende, eksperimentelle musikkscenen.

By: Østre