DocLounge: Ukraine is not a brothel (Ukraina)

“EVEN IF PATRIARCHY IS LAUGHING AT US TODAY, IT WILL CRY IN FRONT OF US TOMORROW!”

Inna Schevchenko, FEMEN

 

Sesongen 2014 åpner vi med filmen UKRAINE IS NOT A BROTHEL - THE FEMEN STORY! 

 

Programmet for kvelden blir som følger: 

19:30 Dørene åpner

20:00 Introduksjon

20:30 Filmen begynner

22:00 Konsert med Miss Tati og band

23:00 DJ-set: Simon Opitz

 

Priser: 

kr 70,-/kr 50,-

Vårpass: kr 150,-

 

UKRAINE IS NOT A BROTHEL – THE FEMEN STORY

 

(Kitty Green, Australia, Ukraina / 2013 / 78 min)

 

Kitty Greens dokumentar handlar om den ukrainske feministgruppen Femen, kjent for sine toppløse demonstrasjoner. Vi får følge aktivistene på demonstrasjoner og i intervjuer, men i tillegg til fortellinger om feminisme og kvinners stilling i Ukraina, avsløres også den paradoksale sannheten om hvem som egentlig styrer gruppen.

 

Etter verdenspremieren i Venezia i høst har diskusjonene om både filmen og gruppen vært mange, da den avslører en bakgrunnshistorie som stiller spørsmål ved gruppens egentlige drift. Utover det gir den et komplekst bilde av aktivistene i gruppen, som i løpet av filmens gang stiller spørsmål ved og diskuterer både sine manifestasjoner og femninistiske strategier. 

 

 

MISS TATI

 

Miss Tati er bosatt i Bergen, men har sin bakgrunn fra Portugal/Angola. Hun har vært et kjærkomment nytt og uendelig friskt pust på den vokale soul/hiphop scenen mellom de nedbørstunge 7 fjell de siste par årene.

 

Tati er rimelig heftig involvert i Landmarks fenomenet Fagernes Yatcht Klubb og ikke minst i The Go-Homes, Bergens nyeste, og desidert mest troverdige, 60s soulband. Hun startet som korist i bandet MOI og beveget seg videre i improvisasjonsscenen med Jamkollektivet.

 

DJ SIMON OPITZ 

Program: 

19:30 - Dørene åpner

20:00 - Innledning

20:30 - Filmen starter

22:00 - Minikonsert

22:30 - DJ-set

03:30 - Alle går hjem

 

 

 

By: Østre