Maksimal presenterer: Arthur Russell-dokumentar + New Jackson (live) + DJs

Hivern Discs - IR

Det nyoppstartede plateselskapet Maksimal viser dokumentaren «Wild Combination - A Portrait of Arthur Russell», henter inn New Jackson fra Irland og står selv bak DJ-pulten for å gi deg en kulturell og dansbar helaften på Østre. 

Program:

22:00 - 23:30 Wild Combination

23:30 - 00:00 Maksimal DJs

00:00 - 01:00 New Jackson

01:00 - 03:30 Maksimal DJs

 

NEW JACKSON (Irland/Hivern Discs)

Siden gudfaren John Talabot oppdaget New Jackson, har duoen sakte, men sikkert gjort stort inntrykk på de som liker elektronisk musikk med en twist. Musikken kan best beskrives som nattlig, spøkelsesaktig disko-orientert house som er et resultat av improvisasjon og eksperimentering. Det er en dyster stemning i låtene som holdes i sjakk av drømmende synther og pads. Deres to første EPer "Sat Around Here Waiting" og "The Night Mail" fikk raskt anerkjennende nikk blant leftfield-orienterte DJs i Europa og har fått støtte av både Mano Le Tough og selveste Tim Sweeney.

New Jacksons låter våkner virkelig til live når de fremføres live. Duoen koster støv av vintage trommemaskiner, lekre synther og en russisk vocoder. Det låter umistenkelig retro, men med en kontemporær tilnærming. Det kunne like godt vært soundtracket til en Stanley Kubrick-film som en del av radiosendingene til Beats In Space. 

ARTHUR RUSSELL - WILD COMBINATION

Wild Combination er et nydelig portrett av kulthelten Arthur Russell. 

Arthur Russell var en sanger, låtskriver, avantgarde- musiker, disko-produsent og fremragende cellist. 

Fram til sitt AIDS-relaterte dødsfall i 1992, laget Russell alt fra lettfattelig pop til abstrakt kunst- musikk. Han jobbet med Allen Ginsberg og David Byrne, men det var på egenhånd han skapte musikken som har gjort ham til en undergrunnshelt på 2000-tallet. Hans innflytelse på elektronisk musikk kan vanskelig overdrives. Filmen forteller historien om hans uvanlige liv som menneske og musiker.

«…a tender, fascinating documentary by Matt Wolf, will delight the cult and instantly convert new members» — Nathan Lee/ NY Times

By: Østre