Laurel Halo (US) + Djs: Øde Øyvind & Asel

Hyperdub Records - US

Selv om vi er inne i EKKOs siste festivalhelg er det ingen grunn til å være nedfor. Vi har planlagt en storslått etterfest og har invitert en helt spesiell gjest, nemlig Laurel Halo. Halos musikk er eklektisk og hun har en helt særegen evne til å overraske lytteren fra utgivelse til utgivelse. Hennes første EP plasserte henne i pop-territoriet, og derfra har musikken bare blitt mørkere og mørkere. Hennes første album Quarantine var et dystopisk og klaustrofobisk ambient-album med en mørk fremtidsvisjon. Et album hvor vokalen hennes sto i sentrum ofte forvrengt til det ugjenkjennelige og sunget falskt. Albumet var konfronterende, og var radikalt ulikt hennes tidligere arbeid.

Halo har i flere intervjuer snakket om oppveksten nær Detroit og om hennes tidlige eksponering og kjærlighet for detroit-techno. De nærmest industrielle lydene av technoen veksler på å dukke opp utgivelsene hennes. Nå med hennes nyeste album Chance Of Rain er det technoen som står i sentrum. Vokalen er borte, og det som står igjen er en eklektisk blanding av låter som fra spenner fra jazz, ambient og idm til techno. I likhet med Quarantine er Chance Of Rain et konfronterende album. Hvor Quarantine var et vanskelig album å komme inn i på grunn av bruk av dissonans og falske toner, er Chance Of Rain et mindre tilgjengelig album grunnet hennes drastiske hopp i sjanger og en nøktern bruk av hooks. Låtene trenger ofte flere gjennomlyttinger før man klarer å skille de ulike lagene fra hverandre.

Halo har i flere intervjuer uttrykt sin misnøye med å gjøre vokalorienterte konserter, både av personlige årsaker, men også på grunn av begrensningene dette medførte med tanke på improvisasjon. Det nyeste album gjenspeiler denne nye måten å arbeide på, hvor vokalen er borte og hun kan fokusere på instrumentaler. Albumet besitter en slags følelse av umiddelbarhet og spenning som ikke forsvinner med gjennomlyttingene. Mange av låtene begynte som improvisasjoner før de til slutt endte opp som ferdige innspillinger. Hvordan Halo opptrer på EKKO er usikkert, men en ting er i hvert fall sikkert, uansett hva Halo bestemmer seg for å gjøre er det mest sannsynligvis noe du ikke har verken hørt eller sett før.

By: Østre