Telephones & Chmmr «Aloha Boreale»

Bestillingsverk - N

Ekko har gleda av å presentere "Aloha Boreale", eit 100% live hardware-bestillingsverk frå Telephones og Chmmr. To av dei mest originale produsentane til landet og lydfetisjister innan house og disko-inspirert musikk slår for høvet saman utstyrsamlingen sin der eit titalls mengd synthesizerar, trommemaskiner og gamle boksar med grom lydar skal få køyrt seg.

To menn – ein frå Bergen, han andre frå Hønefoss – vert innelåst i eit studio over lengre tid. Årsak: tropisk regnstorm. I Berlin. Slik var det då Telephones og Chmmr vart tvungne inn i studioet til Telephones. Dei var kringsette av store mengder eldgamle instrument – utdaterte doningar som alle laga lyd. Desse instrumenta blei plutseleg del av eit fellesskap. Alt dette kan høyrast ut som god gamal klisjé – men i dette høvet var det ikkje det. Dei gjekk i gong med eit verk. Dette verket hadde ein så stor kunstnarisk verdi for båe to – at det vart eit tingingsverk. Verket vert urframførd på Ekko. Det er fylt til randen med referansar som spriker i alle retningar. Stikkord dei brukar for å forvirre lyttarane er: heitebølgje, VHS, Chinatown, Rimini, Ibiza anno 1992, monsun, monorail og kassettar. Ei tidsreise attende i framtida, skriv kunstnarane. Ei tidsreise urframførd på Ekko. 

 

 

Telephones har fra sin Berlin-base den siste tiden spilt en rekke gigs i alt fra Tyskland, Polen, Finland, Hellas og Sverige, så vel som Norge. I sommer gav han også ut en ny 12" på Sex Tags UFO som i løpet av de første ukene ble revet ned fra butikkhyllene. Chmmr har heller ikke ligget på latsiden, og snart får hans tidligere utgivelser på kred-labels som Luna Flicks og Relish selskap av nye utgivelser på Full Pupp.

Tenk hetebølge, VHS, Chinatown, Rimini, Ibiza anno 1992, monsun, monorail og kassetter.

Velkommen tilbake til fremtiden!

By: Ekko