Sandra Kolstad

Trust me Records - NO

Sandra Kolstad er i ferd med å bli den norske gjør-det-selv-popens frontfigur. Hun debuterte i fjor med albumet CRUX og ble fort sammenlignet med andre kvinnelige pop-auteurer som Karin Drejer, Robyn, Björk og Laurie Andersson. Samtidig har Sandra Kolstad funnet sin helt egen, individuelle stil som skiller henne fra andre i denne tradisjonen. 

Kolstad utmerker seg på to fronter: hennes evne til å være både eksperimentell og klassisk, og hennes enorme arbeidskraft og arbeidslyst. Hos Kolstad er både talentet og viljen trygt tilstede. Dette går hånd i hånd med en ambisiøsitet som ikke er vanlig her på berget.

Til festivalen samarbeider hun med videokunstner Birk Nygård. Han har i en årrekke utmerket seg som byens beste på å akkompagnere musikk med delikate bilder. Kolstad selv kommer med et rykende ferskt album i sekken, fylt til randen av utfordrende, men tilgjengelig elektro-pop. Singelen «The Well» bærer prov på hva vi kan forvente: delikat, subtilt og engasjerende. Med sitt hook: «We will change it all» kunne den nesten fungert som et mantra for Kolstads prosjekt; Kolstad forandrer.

By: