Lemur: Critical Band

+3db - NO

Musikerne i kvartetten Lemur vrenger og vrir sine akustiske instrumenter på et vis som lett kan forvekslet med elektronisk musikk. Til Ekko kommer en utvidet vesjon av gruppen, sammen med en rekke av Norge og Europas beste improvisatorer, fremfører de “Critical Band” - et bestillingsverk som tar utgangspunkt i opplevelsen og lyden av Korskirken i Bergen. De har samarbeidet med akustikere fra New York-baserte ARUP Acoustic for å skreddersy et verk til akkurat dette rommet. Resultatet har er en subtil, men samtidig spektakulær, lydopplevelse.

Referansene til elektronisk musikk er trygt forvart av Hild Sofie Tafjord (Spunk/Fe-Mail) og Bjørnar Habbestad (Pho/n-Ensemble). Begge var nylig å se i samspill med Ekko-yndlingen Stian Westerhus i hans bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester. Cellist Tanjo Orning gjestet også Ekko i fjor med sitt Cellotronics prosjekt.

Verket er bestilt av Ny Musikk og BEK og fremførelsen er en del av Ekko og Lydgalleriets konsertserie NON Frontal, Konserten presenteres i samabeid med Bymisjonen.

Lemur, med venner består av:

Bjørnar Habbestad (fløyter)

Dirk Bruinsma (sax)

Morten Barrikmo (bassklarinett)

Eivind Lønning (trompet)

Hild Sofie Tafjord (horn)

Robin Hayward (tuba)

Tanja Orning og Lene Grenager (cello)

Michael Duch (kontrabass)

 

By: