Gus Gus

Kompakt - ISL

Islendingene Gus Gus har gjestet Bergen et par ganger tidligere, bla. under den legendariske Fløyenfestivalen helt tilbake i år 2000, og igjen under Isle of Mtv i 2005. Det vil si at det er 7 år siden sist, og på høy tid med en ny leksjon i islandsk stilsikkerhet, både for nye og mer etablerte festivalpublikummere.

 

Kunstnerkollektivet og fenomenet Gus Gus er ikke for ungefoler å regne, med sin helt særegne stil, i stødig 4/4-takt, som en Islandshest i taktfast tølt, har de rendyrket sin egen stil og kvaliteten har, med fare for å la det gå inflasjon i floskler, gjort som en god vin og bare blitt bedre og mer stilsikre med årene. 

 

 

Hele ni album har de rukket gi ut over en periode på 16 år og på deres hittil siste album, med tittelen "Arabian Horse", fant de den perfekt balanse mellom undergrunns dansemusikk og frekke, rett-i-ansiktet, popmelodier. Hele tiden med tydelige nikk til tidlig 90-talls house, men også til urban soul og heltene i Massive Attack sine utgivelser fra samme tiår.

 

På remixfronten har bandet en imponerende merittliste, store navn som Björk, Depeché Mode, Moloko, og Sigur Rós har alle fått gjennomgå. Bandet virker heldigvis ikke svekket av de siste års nedgangstider på Island, tvert i mot så er bedre enn noensinne så det er bare å kaste seg i sadelen og komme seg på konsert.

 

Gus Gus gjester også Numusic festivalen i Stavanger i September og dagen etter konserten i Bergen tar de turen til Insomnia i Tromsø. Denne norske miniturneen er et resultat av de tre festivalene nye samarbeidsprosjekt, ift. programmering og gjennomføring.

By: Ekko