Barker & Baumecker

Ostgut Ton - DE/UK

«Unfortunately a lot of DJs, worldwide and not only in Berlin, are not taking risks anymore. They are all playing safe not to lose their audiences.»

Dette sitatet er hentet fra et intervju med duoen gjort av Scruff Magazine. Hvem av dem som sa det er uklart, men også av mindre betydning. Det kan heller leses som et slags credo for duoens prosjekt, det være seg som DJ-er eller som plateartister. For Barker & Baumecker handler det om å ta de sjansene og å våge noe med musikken. Og i den elektroniske dansemusikkens gullalder, hvor posering bak en mac med ferdiginnspilte låter virker å være malen, er dette en beundringsverdig ambisjon.

I en verden hvor Deadmau5 får kred for å innrømme at alt han gjør er å trykke på noen få utvalgte knapper og bekle sitt idiotiske hode med en retardert disneymaske, er det slike sitater som det over vi bør kanonisere. Således blir Barker & Baumecker autentisitetens fanebærere, de er DJ-ene som musikkindustrien behøver. 

I en perfekt verden hadde selvsagt Barker & Baumecker vært malen heller enn motstykket. Men nå er det en gang verdens Skrillexer og Deadmau5er og Aviicier som regjerer. Disse gjør det bare viktigere at artister som Barker & Baumecker eksisterer. 

By: Asle Bakke Brodin