Âme

Innervisions - TY

Âme er Kristian Beyer & Frank Wiedemann, de er begge fra Karlsruhe, og sammen er de en av grunnene til at byen beskrives som stedet hvor New York, Detroit, Chicago, Berlin og Paris smelter sammen. Alt dette ligger i musikken til Âme, noe kosmopolitisk og samtidig veldig eget.

En fellesnevner for årets festivalprogram er artister som liker å leke med eller utfordre etablerte sjangere. For enkelhets skyld kan vi kalle musikken de lager deep house, og Âme selv sier at de inspireres av artister som Stevie Wonder, Weather Prophets og Herbie Hancock – ikke akkurat det første en tenker på ved en gjennomlytting. Det er ikke snakk om å dra inspirasjon i et forsøk på reprodusere heltene sine, men å skape noe i deres bilde.

Âme tryller frem noe særegent og unikt i et landskap hvor musikken ofte kan bli veldig homogen, sjangerens rammer utfordres ved å våge å tenke annerledes. Âme lager ikke først og fremst dansemusikk, men musikk som utfordrer lytteren, det er både eksperimentelt og organisk og den virkelige magien inntreffer når de så kanaliserer alt dette mot et dansende publikum.

 

By: Asle Bakke Brodin