Addiktio, Uncanny

Raindrops - NO

Tekst fra arrangør:

Bak trioen Addiktio finner man norsk musikkelites faste våpendragere og en del av en ny generasjon session-musikere. Sammen har de vært med å prege den norske musikkscenen med artister som Gabrielle, Ina Wroldsen, Marit Larsen, Odd Nordstoga, og gjennom egne band, blant annet blackjazzkongene Shining. 

Nå, i trioformat, har de skapt en intrikat og progete symbiose i krysningspunktet rock, jazz og metall. Et ambient lydbilde med digre lydlandskaper og med paralleller fra sarte melodipartier til kontrasterende matematisk natur. 

Håkon Sagens insisterende og brutalt konfronterende gitarspill, backet av vintage bass og tromme-estetikk fra Thomas Gallatin og Ruben Oma, river lytteren mellom rett-i-tryne rock og et ukontrollert, men intrikat uttrykk. Med på platen er også anerkjente jazzvirtuoser som Helge Lien og Bernt Moen, samt Syver Storskogen som skilter med erfaring fra blant annet Gabrielle og Astrid S.

Albumet Verraton, som slippes i slutten av februar, ble til over en slags musikalsk duellering i Gallatins studio. Gjennom to uker med improvisasjon, akkompagnert med klang av en tilstøtende trappeoppgang, attakkerte de hverandre med komplekse rytmer og riff.  Addiktio er likevel ikke et endimensjonalt flinkisband, men et lytterorientert prosjekt som også blander inn melankolske melodilinjer som drar veksel på åpne nordiske landskaper.

Resultatet er et helstøpt album som garantert vil ta trioen på nye veier og scener.

Håkon Sagen – Gitar (Shining, Gabrielle, Ina Wroldsen, mm)

Thomas Gallatin – Trommer (Darling West, Marit Larsen, Odd Nordstoga mm.)

Ruben Oma – Bass (Ida Maria, Shining, Lido, mm.)

 

Med oss i Bergen har vi Uncanny, en meget eminent norsk trio. Sjekk de ut her:
https://open.spotify.com/album/2Fdrgb8UzUFEVNs9eKUevM?si=LezVuV72SXm_wPX5Ft9bMw

By: Raindrops